Luni am petrecut

Ziua de luni am petrecut-o. Luni mi-am ocupat timpul într-un anumit fel, un fel care te solicită, te îmbie, te dezleagă la gură, te acoperă de un frumos subtil pe care îl sesizezi în umbra zilelor viitoare.
Azi stau la umbra zilei de luni.
Luni m-am plimbat prin Brăila și Galați. În Brăila cu Bogdan Mosorescu, iar în Galați cu Gheorghe și Luminița Mosorescu.
Luni am petrecut printre artiștii neamului într-un firesc care m-a uimit. Am vorbit, am uitat că genunchii lor m-au legănat, că amintirea lor, pe o verticală a anilor, mă recunoaște bebeluș, copil, elev, student, și am privit un unchi și o mătușă cu activități similare cu ale mele. Cu toții ne desfășurăm o parte din viață în frustrări culturale. Ne-am întâlnit în notele comune ale nemulțumirilor artiștilor în ceea ce privește propria apreciere.
Am lăsat Galațiul în urmă și am mers apoi la atelierul lui Gheorghe Mosorescu. La primul pas m-am lăsat din nou cuprinsă de rușinea unui fel de a fi al nepoatei, dar după ce mirosul de acuarelă m-a prins de nas, iar ochii au început să se piardă pe pânze în ulei, am început să râd și să mă zgâiesc la tablourile din atelier.
Am cerut voie să fac niște poze, iar după o sesiune de pozat, am ales două poze pentru blog.
Într-una din fotografii o să vedeți un unchi și o nepoată sau un pictor, Gheorghe Mosorescu, și un om cu blog, Dunia Tuel.

5 Comments
 • Dan
  octombrie 17, 2012

  Ce-mi mai plac mie tipii cu barba si parul alb, îti inspira încredere!

 • LALI
  octombrie 17, 2012

  Doar la Teatrul Dramatic ,,Maria Filotti” din Braila n-ai ajuns. Si asta pentru ca sambata se terminase Festivalul national de teatru ,,Zile si nopti” iar luni, cand erai in Braila, teatrul se refacea. Ramane pe alta data. Sa fie!

 • dunia
  octombrie 18, 2012

  @Dan

  Hai sa te cred. 🙂

  @Lali

  Doar acolo nu am ajuns, dar am trecut pe langa, se pune si asta.
  O sa fie, o sa fie!

 • Daily Gossip
  octombrie 18, 2012

  Ce frumos si ce norocoasa esti sa faci parte dintro familie de artisti.

  • dunia
   octombrie 18, 2012

   Chiar este frumos!!!
   Acum sa tinem seama ca o familie este mare si te lauzi doar cu unii membri, in cazul meu, unchiul pictor.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Solve : *
17 × 17 =