Povestea greierilor

Ați auzit de povestea greierilor? Mie mi-a revenit de la Platon. Aștept un moment potrivit să i-o spun și Marei înainte de culcare, mă găsesc deja ostenită de Bela, Aurora, Cenușăreasa, Albă ca Zăpada.
O să notez aici minunata poveste, Mara mea așa alege să se exprime: Mama, dar ce spui tu e minunat!

A fost o vreme când greierii erau oameni, iar acești oameni au existat înainte să apară Muzele. La nașterea Muzelor, și odată cu nașterea lor, nașterea cântecului, unii dintre oameni s-au lăsat prinși de patima cântării încât nu s-au mai oprit. Nu au mai mâncat, nu au mai băut și s-au stins fără să-și dea seama.
Dintre aceștia s-au născut greierii. Muzele au făcut în așa fel ca să nu simtă foame, și abia născuți, să înceapă îndată să cânte, fără să mănânce, fără să bea până la ultimul ceas al vieții.
Drept răsplată, greierii mergeau la Muze și le dădeau de veste cine le cinstește cel mai mult pe pământ.
Iar Platon încheie așa povestea: Căci, dintre Muze, ele mai cu seamă, îndeletnicindu-se cu toate câte privesc cerul precum și pe zei și pe oameni, au glasul cel mai pur. Iată deci nu puține motive care ne îndeamnă să vorbim în loc să ațipim la amiază.

Aceasta a fost povestea greierilor după Platon.

3 Comments
  • arakelian
    ianuarie 21, 2014

    eu o sa i-o spun acum. Voi inlocui termeni ca ‘moarte’ in ‘transformat’.
    Am mai gasit povesti pe net, simple, placut de zis la culcare. Vorba ta, mi s-a acrit de Bele, cenusarese, albe ca zapada, pitici voinici, etc.

  • drstoica
    ianuarie 24, 2014

    Eu n-o știam, dar mulțumesc că acum o știu. 🙂

  • dunia
    ianuarie 27, 2014

    @arakelian

    I-a plăcut Marei tale? I-am spus-o și eu Marei mele într-o seară. Cam greu, să explic ce sunt Muzele, ce fac Muzele.Dar a fost interesată.

    @drstoica

    Cu drag, cu drag.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Solve : *
24 × 25 =