Foarte rar mă uit la televizor, așa se face că am pierdut tot spectacolul cu Mihaela Rădulescu. În schimb mi-e foarte proaspătă în minte ultima pățanie a lui Sponge Bob și Patrick.
Mai des ascult radioul. Merg cu mașina, iar în acel interval, îmi permit să mai iau contact cu tot ce înseamnă mondenitate. Prin prisma radioului, a revenit și mi-am reamintit expresia despre ce vorbim. Rostită pe un ton.
Dar despre ce vorbim?! Cam așa, sper să vă ajute semnele de exclamație.
Unele persoane folosesc această expresie ca pe un argument. Nu mă întrebați pe mine de ce. Și eu mă întreb de ce. Ce subliniază?
Uite așa, chestionându-mă, m-am trezit cu gândul la Livius Ciocârlie și la cuvântul defetist. De la Livius Ciocârlie am învățat eu acest cuvânt. Iar expresia dar despre ce vorbim mi se pare că subliniază prin suspin ceea ce exprimă prin sens cuvântul defetist.
Nu o să notez aici definiția cuvântului. Îmi place să-mi trimit cititorii la DEX sau la oricare alt dicționar.
Dacă e cineva curios și caută în dicționar, m-aș bucura, aș aprecia, vă rog să-mi lăsați scris dacă sunteți sau nu sunteți de acord cu observația mea.
Dar despre ce vorbim?!
martie 18, 2015
Eu am auzit expresia în cauză doar pentru a sublinia o evidenţă, ca un final de argument, nu ca pe argument în sine.
martie 18, 2015
Gând la gând Duduca… Chiar cu pauza asta lunga ma gândeam sa scriu ceva despre acelasi lucru, si cu ceva istoric. Daca-mi permiti, evident cu bibliografie. E o mica pretiozitate la moda, mai mult un tic. Am sa scriu si eu ceva.
Ce mai faci matale Duduca? Da Mara?
martie 19, 2015
@Sebastian
De obicei, înainte de această expresie se rostește deci. Deci se folosește atunci când ai ajuns la o concluzie, dar ce concluzie poate să cuprindă despre ce vorbim?
Bun, de acord, subliniezi o evidență, dar ce exprimă? Tu zici că acel cuvânt pe care l-am amintit, defetism, e corect sau nu aplicat pe această expresie?
@Dan
Foarte lungă pauza, Dan. M-am tot uitat la tine, m-am tot învârtit pe la tine.
Îți permit cu bucurie orice completare, te rog. Să lași link.
Ce fac eu? Fii atent aici: mă maturizez. Mara crește și învață poezii de Grigore Vieru, că așa vrea mama ei, să-i bage în cap la fată conceptul de limbă maternă.