Locul meu nu este aici

De 5 mart., 2012 12 No tags 0

Imi plac cartile, imi place obisnuinta care este cartea in constiinta omului, imi place reprezentarea ei. Forma cartii, foile cartii, mirosul cartii, toate ma fac fericita.
Imi plac hainele, imi place obisnuinta care este haina in constiinta omului, imi place reprezentarea ei. Materialul hainei, calitatea hainei, croiul hainei, toate ma fac fericita.
Aceste doua fericiri ale mele se ostenesc sa ma faca nefericita cand le port impreuna.
La cenacluri ma stanjeneste haina.
Domnisoara, dar ce rochie flu aveti!
La mese oficiale ma incomodeaza cartile.
Domnisoara, dar spuneti si dumneavoastra, doar ati citit atatea carti!
Purtate impreuna, fericirile mele ma umplu de dispret, caci pretutindeni oamenii ma dispretuiesc, pentru unii am o tinuta prea cocheta, iar pentru altii am o exprimare prea pretentioasa.
Iar eu ma plictisesc si cu unii, si cu altii, separat, imi cer scuze cartilor, imi cer scuze hainelor.
Cand particip la diferite activitati culturale este uneori nevoie sa-mi biciuiesc mintea pentru a reveni la vorbele care construiesc viziuni despre viata. Ma umplu de atata monocrom in simturi, incat roseata din obraji e doar o falsa infatisare.
Ascult si privesc oamenii din jurul meu, oamenii de cultura si imi recunosc mie insami.
Locul meu nu este aici.
Cand particip la diferite activitati oficiale este uneori nevoie sa-mi biciuesc mintea pentru a reveni la vorbele care construiesc viziuni despre viata. Ma umplu de atata somptuos in simturi, incat roseata din obraji e doar o tensiune crescuta.
Ascult si privesc oamenii din jurul meu, oamenii de afaceri si imi recunosc mie insami.
Locul meu nu este aici.
Nu-mi gasesc locul in nici o lume, viziunile lor de viata ma fac sa rad de cata tristete imi pot provoca. Ma fastacesc in hainele mele elegante si ma fastacesc in invataturile mele.
Nu mi-am dat seama pana acum, dar secunda asta e atat de limpede si imi lasa cunoasterea sa se completeze. Meseriile se dispretuiesc intre ele. Oamenii uita sa se admire in munca. Caracterele devin umbre pentru abilitati.
Meseria este o indeletnicire a omului.
Caracterul este un ansamblu de insusiri.
Meseria si caracterul nu se exclud, dar pot functiona separat, doar vointa sa fie, dar vointa presupune curaj, iar curajul cam ocoleste oamenii dependenti de iPhone si iPad.
Asadar, eu nu am locul meu, nu stiu unde mi-e locul, astfel am ajuns sa fiu doar un om cu blog, o persoana care a publicat o carte, o fata care a invatat sa fie eleganta, o domnita care stie sa manance boabe de mazare cu mana stanga.
Asta sunt eu, Dunia Tuel, atat de felurita, atat de imprumutata, fireste smintita innascuta.

12 Comments
  • homo sapiens
    martie 6, 2012

    La categoria „oficiale” ce fel de activitati incadrezi?
    De ce nu scrii cu diacritice?
    OZB !

  • dunia
    martie 6, 2012

    Din nou ma adresez unei specii.
    OZB?

    Nu cred ca eu impart altfel activitatile decat oricare alt om.

    A doua intrebare este buna, de tinut seama.

  • arakelian
    martie 6, 2012

    cred ca le exagerezi. Cum sa te stanjeneasca rochia? Cine ti-a zis „Domnisoara, dar ce rochie flu aveti!” a fost f. admirativ!!! la fel ca replica cu multe carti citite!!! Sau cel putin eu asa as fi interpretat-o :). Cele 2 parti ale tale se pot f. bine imbina, echilibra, ajusta si asorta. Silicoanele nu vor merge cu Neagu Djuvara, de ex. :). Iti vei gasi la un moment dat echilibrul, poate nu ti-e evident acum, dar va veni. Cred ca trebuie sa inveti sa te simti tu bine in pielea ta, sa te accepti pe tine, in rochie sau cu blugii taiati in genunchi.

    Cred ca ti-am mai scris pe blog, romancele acorda in mod exceptional atentie la look. De fapt, est -europencele – am mai vazut o rusoaica suuuperrba, cu o rochie voalata, usor transparenta, cu zulufi coafata venita la locul de joaca cu copiii. La fel, la targul de carte, angajatele romance au fost CLAR cele mai machiate/coafate. O amica din Canada zicea ca unghii lungi si rosii a vazut numai la est-europence (si tzipand la telefon).Eu am devenit mult mai jemanfish-irista de cand am plecat – poate pt ca aici etica look-ului e doar la munca, in metrou/pe strada am vazut tot felul de oameni, si am invatat sa nu subestimez omul cu exterior simplu.

  • dunia
    martie 6, 2012

    @arekelian

    Se intampla sa nu exagerez, ambele replici au fost ironii si deloc romantice. 🙂 Ma joc putin vizavi de ironia romantica a inceputului de secol XX.
    Ma simt usurata, nu am silicoane. 🙂

    Nu pot sa fac o afirmatie ca romancele sunt asa, caci nu am suport, nu am argumente. Am observat in stanga si in dreapta, dar nu am stat locului sa cercetez.
    Nu-mi place machiajul excesiv si nici unghiile mari, dar asta e gustul meu.
    Imi place exteriorul simplu, apreciez omul simplu, dar cand simplu este un fel de a fi, un echilibru, nu simplu inteles ca simplist.

    • arakelian
      martie 6, 2012

      banui ca ai nimerit individul necorespunzator de ti-a zis asta. Asa ca nu il baga in seama, moare de invidie!!. Eu as luat-o apreciativ cand cineva mi-ar zice „Domnisoara, dar ce rochie flu aveti!”. De fapt, am si primit, ultima rochie care o imbracai fiind …. nu mai conteaza 🙂 0 stiu data, e cam trecuta, asa.
      P.S. mai nou am o preferinta: blugi scurti cu dres 😉

  • dunia
    martie 6, 2012

    @arakelian

    Interesanta preferinta, dar mai incearca si o rochie, e comoda, e flu, e rapid de imbracat.

    Uf, nu ma invidiaza nimeni, caci toti se cred mai buni.

    • Dan
      martie 11, 2012

      Uite, eu te invidiez!

      • dunia
        martie 12, 2012

        Uite, asta nu o cred. 🙂

  • arakelian
    martie 7, 2012

    dunia, la job nu pot veni in rochie; mai e nevoie sa ma bag pe sub birou, sa montez cabluri -as fi deliciul colegilor sa fiu in fusta. La fel, nu reusesc sa fac drumurile in fusta. Aia merge numai cand nu sunt contra timp – adica rar.

  • Claudia
    martie 7, 2012

    Sa stii ca am cugetat ceva la postarea asta a ta. Fiind totusi foarte ocupata, mi-am promis sa revin cu cele cateva ganduri.
    La o prima citire am simtit mahnirea. Te-am inteles.

    Societatea noastra tinde sa promoveze mult prea mult imaginea femeii „pitzi” incat orice femeie aranjata, eleganta e catalogata ca ocupandu-se doar cu… aranjatul.
    Sunt evident, doua categorii: cea a imitatoarelor si aici sunt femeile sarace care se umplu de sclipici de sus pana jos, se machiaza strident etc. si cea a femeilor cu bani colindatoare de mall-uri, mereu imbracate dupa ultima moda din vitrina, nu neaparat repere ale elegantei.

    Categoria femeilor care sunt si elegante si bine imbracate si cu un bagaj de cultura mai mare decat geanta sau gentuta aferenta tinutei, nu prea exista in mintea multor romani. De aceea cobinatia tinuta-cultura nu e familiara audientei, dar e cazul sa fie. Pana la urma tine si de cultura ideii de femeie pentru care e mare nevoie de prezente ca tine.
    Femeia desteapta nu e echivalentul femeii urate si banal imbracata, iar femeia eleganta si mai mult sau mai putin excentrica trebuie sa se impuna dincolo de prejudecatile facile ale societatii.

    Asa ca, draga Dunia, fii tu insuti. Sa se revolte si sa se indigneze pana cand vor accepta ca exceptiile exista. Poate asa vor indrazni sa priveasca cu alti ochi femeile din jur si sa le aprecieze cum se cuvine pentru ceea ce sunt si nu pentru cum si ce arata.

    • arakelian
      martie 7, 2012

      des chapeaux pt argumentare, Claudia! F. frumos ai zis. Ai rezumat f. bine – ma regasesc in ce scrii aici.

  • homo sapiens
    martie 7, 2012

    Ca-i arakelian, idolatru al soarelui sau homo sapiens, chiar conteaza?
    Prin activitate activitate oficiala eu inteleg: o sedinta de guvern, de consiliu judetean, o intalnire pe probleme de energie, ecologie etc. intre doua sau mai multe institutii s.a.m.d.
    OZB = o zi buna
    OZM azi, iar maine OZS – 8 fiind !

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Solve : *
20 × 7 =