Eleganta nu mutileaza indemanarea

De 6 mart., 2012 18 No tags 0

Am cautat cateva poze cu femei scriitoare elegante. Datorez aceasta cautare frustrarilor. Si caut oarecum sa-mi construiesc o aparare.
Eleganta si frumusetea se regasesc si in activitati cu preocupari intelectuale. Frumusetea nu este handicap, iar eleganta nu mutileaza indemanarea. Femeile astea o dovedesc, ele constituie apararea mea, desi esafodajul apararii se clatina, caci ma consider o lasa ca folosesc fapte istorice in loc sa stau dreapta in tinuta si sa iau atitudine atunci cand ma matrasesc mintile obtuze. Dar va poftesc sa admirati.

18 Comments
 • Monica
  martie 6, 2012

  Un lucru au in comun fotografiile astea: sunt antice. In acele vremuri, eleganta era scrisa in codul genetic al femeii, pe cand azi vulgaritatea e la moda.
  Cand o femeie acorda o atentie deosebita exteriorului, primul gand al celor care o privesc nu e tocmai in favoarea calitatilor ei intelectuale.
  Totusi, in contextul descris de tine, ai alte asteptari de la oamenii pe care ii intalnesti acolo. Sau nu.

 • dunia
  martie 6, 2012

  @Monica

  Nu sunt tocmai antice, si poate oricine sa mai adauge altele, eu asta gasii pe internet.

  Am asteptari de la oameni in general, caci omul inseamna judecata, ratiune, formulare de ganduri, constiinta, bun simt, suflet.
  Iar oamenii intalniti in contextul descris de mine ar trebui sa fie mai sprinteni in gandire si sa nu se lase ademeniti de comoditatea cliseului.

 • Dan
  martie 8, 2012

  In concluzie sa fii iubita Duduca, sa ai noroc si sa-ti traiasca Mara!!

 • Vladimir B.
  martie 11, 2012

  Eleganţa ţine şi de aşezarea bună a duhului!

  Alexandru Paleologu relatează despre Dan Botta că avea doar 3 costume, dar felul în care le purta îţi dădea sentimentul că avea un număr nesfîrşit de piese de garderobă…dar chestia e că omul ştia cum să le poarte doar pe acele 3.

  Buna aşezare a duhului îl ajuta să o facă. Cum crezi, Dunia?

  • dunia
   martie 12, 2012

   Nu cred ca as putea sa ma lepad de afirmatiile lui Alexandru Paleologu. Sa explic, nu personalitatea dumnealui ma impiedica, ci observatia pertinenta.
   Sa stii sa porti o haina tine de atitudine, dar fara asezarea buna a duhului te pierzi in slavirea idioata a hainei si nu a intregului tinuta-personalitate.

  • Dan
   martie 12, 2012

   3 haine cu 3 pantaloni se pot purta în 9 feluri. Deci schimbi tinuta la 9 zile. Lumea nu mai tine minte cu ce te-ai îmbracat nici saptamâna trecuta. Daca mai adaugi camasile, cravatele si „palariile” lucrurile sunt si mai complicate…

   • dunia
    martie 12, 2012

    Ah, palariile…
    Si in concluzie, sa fim iubiti si sa ne traiasca fetele. 🙂

   • Dan
    martie 12, 2012

    Sper sa apara la locul lui comentariul asta.
    Concluziile aparent nechemate sunt esentiale în banalitatea lor. Sa ne traiasca!

 • vladimir b.
  martie 12, 2012

  Deci, suntem pe aceeaşi lungime de undă? Eu aşa cred!

  • dunia
   martie 12, 2012

   🙂 Suntem.

 • Vladimir B.
  martie 12, 2012

  Mă bucur, că deşi comentez rar la tine pe blog – ne regăsim în armonie, nu în disparitate). Asta contează mai mult decât orice opinii de conjunctură, nechemate…

  • dunia
   martie 12, 2012

   Asta se datoreaza bunei asezare a duhului, sunt convinsa. Nu ma avant sa zic ca nu am niciodata schimb de opinii de conjunctura, dar sunt foarte rare si clar nechemate.
   Ingrijesc un blog pretentios si cochet, iar asta indeparteaza multi farisei.

 • Vladimir B.
  martie 12, 2012

  Ca să fiu în ton cu direcţia propusă de tine – îndepărtează fariseii, şi „momeşte” vameşii? Oare nu ajungem astfel la trufie?

  • dunia
   martie 12, 2012

   Se poate sa ma fac vinovata de putina trufie. Potrivit felului meu de a fi, am impartit mandria, am facut o ordine aristotelica si m-am asezat astfel. Descriu mandria intr-un context al respectului de sine si marlania cand ofensez, dar de marlanie ma tin foarte departe.

 • Vladimir B.
  martie 12, 2012

  Uf, devine tot mai periculoasă conversaţia noastră, pentru că tu eşti atât de sigură în aşezarea ta, încât unul care este mereu dubitativ, nesigur şi şovăitor (nu moraliceşte, desigur, ci ca postură de ajudeca!) se poate împiedica lesne în sofisme şi încercări de a se justifica! Şi cînd te gîndeşti că am pornit de la haine…de la rufa de pe noi, care trebuie să fie şi ea cât mai aleasă…?

  • dunia
   martie 12, 2012

   Exact asta fac eu, incerc sa ma justific, rau mie. Sigura de asezarea mea sunt in scris, dar ca prezenta descriu sovairea.
   Sa mai zica cineva ca haina e doar un subiect monden! 🙂

 • Vladimir B.
  martie 12, 2012

  Ştii, Dunia, exact pentru asta m-am şi angajat în conversaţia cu pricina: să contrazic şi eu opinia generală, pentru că tu, anume tu, ai sugerat asta, şi finalmente, a-i şi spus-o răspicat.
  Demult haina nu e doar un subject monden, de fapt, nici nu a fost niciodată. Trivialitatea şi superficialitatea lumii în care ne e dat să trăim, l-a redus la doar atât.

  • dunia
   martie 12, 2012

   Ma bucur ca am putut sa dezvoltam subiectul asta. Fac asta de foarte multe ori, spun cu voce tare ceea ce toti gandesc, dar nu formuleaza.
   Trivialitatea si superficialitatea pot fi combatute. Amin.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Solve : *
17 × 12 =