7mai-7iunie

Azi o să încerc ceva nou pentru mine, pentru blog, e aproape o îndrăzneală a mea față de mine.
În ultimul timp am primit mesaje pe facebook de la diferite domnișoare de liceu, doar domnișoare. Mă admiră, le place ceea ce scriu, mă felicită.
Am trecut repede de faza flatării și o idee a venit la mine, una singură, azi o formulez. De azi într-o lună, 7 mai-7 iunie, aștept pe mail, nu pe blog, de la toții copiii între 15 și 19 ani, aceia care doresc, firește, o compunere cu rugămintea să descompună.
Adică:
Cerințe:
– să-și elibereze mintea de regulile unei lucrări pentru teză
– să scrie pe o terasă sau într-o cafenea după ce 15 minute au observat oamenii din jurul lor
– să noteze imediat ceea ce au văzut fără să încerce nici o plasticizare
– să scrie brut despre oamenii din jur
– să scrie curat despre ceea ce simt

Acestea sunt cerințele, pentru că acesta este un concurs. NU se va scrie mai mult de o pagină, iar compunerea care îmi va plăcea cel mai mult, va primi o carte plus 3 zile în malul Dunării la Severin, 3 zile petrecute în compania mea discutând despre scris și despre cărți.
Cazarea și masa asigurate.

START.

mail: dunia_tuel@yahoo.com

17 Comments
  • Dan
    mai 7, 2013

    Cei în mintea copiilor poate sa face si ei o compunere?

    • dunia
      mai 7, 2013

      Sigur Dan, sigur. În timp ce discutăm despre cărți, putem să și pescuim. Hai la mine în malul Dunării.

  • giuli13
    mai 7, 2013

    :))) am râs, dar cu simpatie. Tinerii ăia de 15-19 ani sunt copii doar între ghilimele sau ca alint. Trei zile în compania unui copil de 19 ani, la malul Dunării, sună atât de…promițător. Asta dacă nu apare plictiseala.
    😉

    • dunia
      mai 7, 2013

      Plictiseală cu Dunărea lângă și vorbind despre cărți și scris? Îmi pare rău, eu nu prea știu ce înseamnă plictiseala. Și totuși sunt copii.

  • dam167
    mai 8, 2013

    Trebuie să rotunjești bugetul, ca să acoperi următoarele:

    – Spray pentru piele împotriva insectelor – aproximativ 2 vagoane;
    – Obiecte care ajută la relaxare (din cauza oamenilor minunați in zonă) – mingi, obiecte care se pot sparge etc.
    – Un aparat pentru traduceri în graiul oltenesc – poate ajută, căci oamenii de acolo nu par să înțeleagă limba română;
    – Alcool – 3 zile de discuții pe malul românesc al Dunării necesită alcool – desigur pentru persoanele cu vârsta peste 10 ani. Nu se poate supraviețui acolo fără alcool;
    – În cazul în care e nevoie, bani pentru a-l plăti pe dam ăsta să vă explice cum e cu Porțile de Fier.

    În rest, aduc și eu completări, într-un spirit popular (adică pe lângă ăia doi 7, zic și eu 7 chestii – să fie 3 de 7, gen):
    1. La Dunăre poți număra stelele, deoarece sunt mult mai puține decât țânțarii.
    2. Dunărea, la Cazanele Mari, are peste 100 m adâncime.
    3. E cam complicat să pescuiești la frontieră.
    4. Observi imediat că malul stâng al Dunării e mult ma fain decât cel pe care te afli.
    5. Decebal i-ar pocni pe cei care i-au sculptat capul.
    6. Burebista ar râde de capul lui Decebal până și-ar murdări ițarii.
    7. Scorillo ar face la fel ca Burbista.

    • dunia
      mai 8, 2013

      Măi mârlanule, am zis la Severin, nu la cazane. Alcool, dicționar, oamenii de acolo. Eu sunt de acolo.
      O să te chem să faci tu fotografii în perioada aia, cum eu stau în malul Dunării discutând despre cărți cu un copil interesat și nu Gică contra ca tine.

      • dam167
        mai 8, 2013

        Am tot fost prin Severin de mi s-a acrit. Am trecut prin, că eu mergeam la Halânga. Adică vrei să duci copilul acolo fără să-i arăți cazanele și Porțile de Fier? Nu e frumos.

    • noctambulul
      mai 9, 2013

      De obicei ignor comentariile de prost gust. Inainte sa comentez pe marginea observatiilor de mai sus, observatii ce fac parte din categoria mentionata in prima propozitie, mi-am aruncat o privire pe blogul lui dam167. Fotografiile mi-au placut. Textele sunt prea lungi pentru utilizatorul „obisnuit” de internet, asa ca nu le-am acordat o prea mare atentie, desi nu am putut sa nu remarc completitudinea informatiei (atat cat mi-am putut da seama la o simpla aruncare a privirii). Daca as fi citit blogul inaintea comentariului de mai sus, probabil s-ar fi ales cu un „follow”/”follower”, dar asa nu imi pot exprima decat nelamurirea in privinta cu rautatea din comentariu.

    • noctambulul
      mai 9, 2013

      Punctual. 1. In „Delta Dunarii”, nu „La Dunare” pur si simplu. 2. Nu s-a determinat exact adancimea, dar tu ai umflat valoarea estimata de peste 80 (nu 100) de metri! 3. E la fel de complicat ca oriunde iti trebuie un permis de pescuit. E foarte simplu daca nu esti pescar! 4. Malul stang e mult mai fain, pentru ca malul stang e malul romanesc de la Bazias si pana in Dobrogea! Apoi se schimba: ba sunt amandoua romanesti, ba numai malul drept. La ultimele trei puncte (5., 6. si 7.): de gustibus et coloribus non disputandum!

    • noctambulul
      mai 9, 2013

      Chiar as fi curios cum e cu Portile de Fier (Dunia stie de unde aceasta curiozitate)! Dar cred ca ar trebui sa ne dai tu bani ca sa te ascultam palavragind!

      • dam167
        mai 14, 2013

        Eu răspund o singură dată, dar o iau așa, metodic, că ingineri suntem.

        – Legat de PDF, nu vă dau nici un ban, că sunt mult mai interesant când vorbesc de baraje. Nu, serios, sunt. Cred. Din păcate, nu cred că ți-aș putea satisface curiozitatea legată de PDF – nu cred că te interesează partea structurală și/sau hidraulică.
        – Ai dreptate, adâncimea Dunării la cazane era estimată pe la 80 m, dar asta înainte de construirea barajului. Se pare că nivelul a crescut cu 30-40 m, deci adâncimea maximă ar fi în jur de 120 m. Nu am căutat, deci mă feresc să spun o valoare.
        – Șantier național al tineretului, auzi! CET-ul de acolo va fi tot timpul un șantier. Da, sunt și amintiri plăcute, pentru că e ceva grandios. Nu te poți plimba pe acolo fără să fii impresionat de anumite echipamente sau structuri (coșuri de fum și canale de gaze arse, de exemplu).
        – Legat de pescuit, în afara zonelor de graniță nu e complicat: ori îți faci un permis (chiar la magazinel de pescuit), ori plătești o taxă în cazul lacurilor private. Atenție, lacuri, nu bălți de pescuit. Pentru zonele de frontieră ai nevoie de viză specială.

    • noctambulul
      mai 9, 2013

      Cat despre experienta ta la Halanga, ei bine, depinde cand anume ai avut-o! Probabil pe vremea Santierului National al Tineretului! Dar chiar si de atunci exista experiente placute (confirmate de un coleg aradean de facultate).

  • dunia
    mai 8, 2013

    O să-i arat mult mai multe, iar stele, nu sunt stele la Dunăre? Uite acum ziseși o prostie mai mare ca mine, că dacă stai ascuns, nu pot să te dau exemplu. Eu am 1,60 sau 59, dar cui îi pasă?!

  • dunia
    mai 8, 2013

    @Dan

    Înțeleg, am citit prea repede comentariul tău și am tras altă concluzie. Am crezut că iar faci pe ștrengarul, dar tu subliniai greșelile de gramatică ale elevilor.
    O să văd cum o să procedez aici, căci nu-mi plac deloc aceia care scriu greșit.

  • Dan
    mai 11, 2013

    Eu o faceam pe strengarul în general. Tu ai decis ca eu sunt în mintea copiilor…
    Oricum, am înteles ca sigur as câstiga concursul!

  • noctambulul
    mai 14, 2013

    Cum spuneam, dam167, blogul e interesant, la fel si ultimul comentariu (raspuns), dar asta tot nu il justifica pe primul (primul tau comentariu la aceasta postare)!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Solve : *
1 + 22 =