Nu s-ar uita o femeie ca ea la un contabil

14454630_1306007336076084_340591606_nM-am chestionat cu seriozitate despre ce urmează să scriu. Ultimul text era despre onorarea lui Sorin. Cu ce să reiau activitatea blogului și să nu par ipocrită?

Tot Sorin mi-a dat răspunsul. El mă plăcea fix cum eram. La fiecare apăsare sufletească îi căutam prezența. Mă aducea pe drumul meu, la firea mea. Diversitatea ne provoca de fiecare dată.

Da, până în 21 octombrie oricine poate vizita Galeria Calina pentru ultima expoziție personală Sorin Oncu.

Da, o să merg înainte cu un subiect fierbinte. Angelina și Brad s-au despărțit. O oportunitate pentru fiecare femeie urâtă să-i amintească bărbatului că cineva s-a săturat de cea mai frumoasă femeie de pe pământ. Adaug și sugerez ca femeile frumoase să le atragă atenția bărbaților de lângă ele. Mulți bărbați au impresia că ar fi putut mai mult.

Când un bărbat urât se alege cu o femeie frumoasă, vorbim clar de o relație bazată pe recunoștință. Când un bărbat frumos se alege cu o femeie frumoasă, lasă uneori să se subînțeleagă că statutul financiar l-a oprit de la superlativ, să aibă cea mai frumoasă femeie. Ce se întâmplă atunci?

Se întâmplă o regresie. Revenirea la un stadiu primitiv în care femeia era un obiect și prea puțin o persoană. Când un bărbat obișnuit prin contul bancar răspunde: nu s-ar uita o femeie ca ea la un contabil, reduce femeia inconștient și brutal la o proprietate. Am observat privirile primite de Mama Natură sau Roxana Ionescu de la bărbați în cele două ieșiri ale mele la Epic. Tensiune, atomi electrizați și ciocnindu-se, priviri, gesturi și atenții compensatoare pentru partenerele de toată ziua. Da, observația și interpretarea îmi aparțin. Pot fi contrazisă, dar nu anulată.

Despărțirea celor doi, Brad și Angelina, considerați cei mai frumoși de pe pământ, vine în sprijinul frumuseții femeilor fără nimbul vedetismului și al bărbaților nemulțumiți de statutul lor financiar. Cuplul Brad-Angelina au demonstrat că frumusețea și banii nu reușesc să țină doi oameni pe același loc.

Recalculați acum cu luciditate și corectitudine însușirile partenerului. Nu mai negați realitatea și mai ales nu o mai înlocuiți. Tu, femeie măritată cu verighetă pe mână, bărbatul poate să te părăsească, chiar poate! Tu, bărbat însurat și tată la copii, femeia poate să te părăsească, chiar poate!

O relație ține de muncă. Munciți la relația voastră ca țăranul la pământul lui. Și uneori aplecați-vă și sărutați-l, ca Ion al lui Rebreanu. Dragi adolescenți, fie doar pentru rândurile acestea și tot m-aș ambiționa să citesc romanul Ion.

Da. Sărutați-vă mai mult. Interpretarea îmi aparține.

8 Comments
  • arakelian
    septembrie 26, 2016

    prima mea remarca a fost: adicalea Brad e singur? 🙂

    • Dunia
      septembrie 29, 2016

      🙂 Este! Și Jonny Deep am înțeles.

  • Claudia
    septembrie 26, 2016

    Nu că sunt eu într-o astfel de relație, dar cuplurile necăsătorite din jurul meu își acordă mai mult timp, atenție, muncă, încredere, libertate.
    Căsătoria aduce uneori un soi de relaxare, iar relația ajunge privită ca una de rudenie: ceva ce e de când lumea și așa va rămâne orice ai face și n-ai face. Fostul soț așa gândea, de aceea acum e doar fost și nu rudă.
    Frumusețea devine obișnuință (vezi Brad și Angelina), atracția însă nu; că tot pomeneai tu pe undeva de femeia la cratiță, nu strică ca oricât de casnice am fi, să strecurăm și goliciunea în peisaj: un umăr gol, un picior gol (ar elimina și complexele pe care vârsta sau lipsa timpului de îngrijire le mai produc).
    Bărbaților le recomand exercițiul fizic și vizite dese pe la bucătărie în timp ce ea gătește 🙂

    • dam ăla
      septembrie 28, 2016

      Eu gătesc de obicei și da, cam am picioarele goale în general. Umăr gol în schimb, not gonna happen.

      Nu știu dacă femeile nimeresc frumusețea asta percepută de bărbați. Angelina o fi ea a mai frumoasă din lume, dar după imaginea vândută lumii. Bărbatul care locuiește cu ea nu vede doar ipostazele rămase la montaj și nici comportamentul adaptat la situație. Ai fi surprinsă să vezi cât de ușor trec bărbații peste ceea ce cred femeile că e frumusețe.

    • Dunia
      septembrie 29, 2016

      Claudia, uneori avem nevoie și de relaxare. O relație, căsătorie sau parteneriat, deține și un rol de siguranță, ca propria casă. Acolo te simți cel mai bine, cel mai relaxat, în siguranță.

      Mai departe vorbim de respect. Cât îl respecți pe celălalt și pe tine? Cât îți dorești conviețuire în doi? Mulți vor să trăiască singuri în doi și cer cu egoism înțelegere de la celălalt.

      Largă și amplă discuție.

  • dam ăla
    septembrie 28, 2016

    Dar ce ți-au făcut adolescenții de merită să citească Ion? Ca mai apoi să vină alții și să le impună interpretări tâmpite și ideologii învechite? Lasă-i să citească ce vor, că în timp vor trece și la lucruri serioase în funcție de cât duce pe fiecare mintea. Unii vor trece la bloguri de parenting, alții rămân cu Bianca Drăgușanu, iar a treia categorie la radiația Hawkins.

    • Dunia
      septembrie 29, 2016

      Să citească, Dam, ce vor, cine îi reține?! Dar școala funcționează cu bibliografii. Și ce naiba are Ion? Că e așa hulit și nu prea înțeleg de ce.

      Povestește-mi ceva de radiația Hawkins, te rog frumos.

      • dam ăla
        septembrie 30, 2016

        Nu că ar avea Ion ceva, doar că reprezintă, alături de multe alte titluri, un stil didactic învechit și o ideologie care nu se mai aplică la lumea reală. Avem o istorie pe care nu știm dacă o îmbrățișăm sau nu, avem o cultură pe care am închis-o într-o bulă și nu știm dacă bula aia ar trebui spartă sau nu, și toate astea mi se pare că ne închid față de occident. Mă distra profesoara de lb. română din liceu care ne tot îndemna să gândim – mă distra pentru că după o îndoctrinare de vreo 10 ani în lumea literară românească încercai să ai idei noi, idei care trebuia oarecum să se integreze în doctrina aia. Faptul că eu în școală nu am citit nimic, dar eram un elev aproape strălucit în cele literare, mi-a dat mult de gândit. Știi comentariile alea pe care le tot hulea lumea? porcăriile alea le puteam debita liber la orice oră din zi sau din noapte fără să citesc lucrările în cauză, și asta pentru că erau ideile tâmpite, nu pentru că eram eu deștept. Astea fiind spuse, am rezervele mele privind valorile promovate de literatura românească, asta dacă n-ai pășit și pe alte meleaguri.

        Radiația Hawkins se referă în principal la găurile negre și este în general acceptată ca fiind elementul care stabilește echilibrul energetic. Găurile negre sunt presupuse a fi locuri din așa zisa pânză spațiu-timp unde gravitația este extrem de mare. Una dintre legile fundamentale ale fizicii spune că energia tot timpul se conservă, astfel că orice obiect atras într-o gaură neagră (și dezintegrat din cauza gravitației extreme) trebuie să elibereze undeva energia rezultată în urma dezintegrării. În urma unor măsurători, Hawkins a dezvoltat un model matematic prin care susține că acea energie este eliberată sub formă de radiație înapoi în spațiu. Până atunci se credea că acel obiect putea fi dezintegrat sau nu, dar părăsea ceea ce numim noi clasic spațiu-timp ca printr-un portal.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Solve : *
25 − 16 =