Tangou si Jedi

De 30 sept., 2010 3 No tags 0

Am de facut o marturisire, pe langa vocea, poezia si muzica lui Tudor Gheorghe, spectacolele lui ma mai atrag si pentru glumitele strecurate intre rasuflari. Rad si plang in acelasi timp.
O sa divulg una din poantele trubadurului de la ultima reprezentatie. In 27 septembrie, Tudor Gheorghe a readus in atentia iubitorilor de poezie cantata, cateva melodii din repertoriul tenorului roman, asa cum ii placea sa-si zica, Zavaidoc, si cateva din interpretarile aristocrate ale lui Moscopol.
Incantand sala cu amintiri muzicale interbelice, cu izuri de imbratisari si strangeri furtunoase pe ritmuri de tangou, Tudor Gheorghe a facut o paranteza.
Cica nu vede tineretul bine in ceea ce priveste dansul. La discoteca baiatul nu mai imbratiseaza fata, ci se zgaltaie. Nu se ating, baiatul fixeaza fata cu privirea, asijderea maestrului din Razboiul stelelor, ala mic, Jedi. Si ii aruca priviri tare urate, asta nestiind sa ne explice de ce!
Povestioara de mai sus, a fost redata intr-un ton persiflant, mereu cu zambetul in coltul gurii, si bineinteles intr-un grai oltenesc autentic.

3 Comments
 • Costel
  septembrie 30, 2010

  Si pe CD-uri are tot felul de povestioare nostime.

 • dunia
  septembrie 30, 2010

  @Costel

  Aceleasi de la spectacole! Cred k vorbesc si scriu cam mult despre Tudor Gheorghe!

 • teodora
  octombrie 1, 2010

  Am văzut în dimineaţa asta reclamă mare pe magazinul Unirea că spectacolul „Cavalerii felinarelor târzii” al lui Tudor Gheorghe va fi pe 12 octombrie (în Bucureşti).
  Pentru cine e fan, pentru cine vrea să-l asculte pe viu.
  Merită cu atât mai mult cu cât ne-ai spus şi tu, Dunia, că e un spectacol excelent!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Solve : *
15 × 7 =