4 pași esențiali pentru a arăta bine după 30 de ani

Tot mai des mă surprind cercetând chipuri de femei. Trec repede peste chipurile de 20 de ani. La 20 de ani arăți bine. Când apreciez la modul acesta vârsta, mă refer doar la aspectul pielii, la îngrijire. Las deoparte ideea generală de frumusețe sau urâțenie. La 20 de ani poți fi frumoasă, poți fi urâtă, dar pielea este netedă.

După 30 de ani încerci în oglindă o mișcare nouă. Te apleci și verifici zona ochilor. Tragi cu arătătorul de colțul ochiului și te întrebi dacă nu cumva așa arătai cu puțin timp în urmă. Abandonezi repede gândul în favoarea seducției. Tocmai ai devenit femeia de 30 de ani.
Femeia de 30 de ani a avut câteva reprezentări de-a lungul istoriei, dar a prins cea favorabilă la public. Condițiile de viață, ușurate de știință și progres, au făcut loc femeii desăvârșite. La 30 de ani ne credem desăvârșite, în armonie cu sexualitatea și stima de sine.
Întrebarea mea este: Cum arătăm bine după 30 de ani?

Retroactiv, ar fi necesară demachierea din momentul utilizării rimelului sau orice altceva.

Pasul 1. Demachierea.

Chipul femeii de 30 de ani arată comportamentul ultimului deceniu.

Pasul 2. Sprâncenele.

Frumusețea unei femei stă în forma sprâncenei. Ca fetiță superbă, ca fată drăgălașă, ca femeie frumoasă vă confirm. Sprânceana deține o mare forță: te transformă. O perioadă scurtă am probat urâțenia în liceu. M-a pensat o colegă, iar apoi am trecut vara fără să mă privesc în oglindă. Am refuzat să mă mai pensez. Am fost urâtă, prefer să fiu frumoasă.

Pasul 3. Crema.

Sugerez să folosiți creme din farmacie dacă nu aveți o cosmeticiană care să vă îndrume. Argumentul meu, după ce lucrez în producție cu Tricoul Inteligent de 3 ani, este următorul. Dacă o cremă de față stă la raft la supermarket cu prețul de 20 de lei și promite să vă transforme obrazul de fată bătrână în obraz de Albă ca Zăpada, atunci ce plătiți? Producția cutiei? Imprimatul cutiei? Cercetătorii care au muncit la produsul cosmetic medicinal? Nu plătiți muncă cercetătorului, asta e clar.
Eu folosesc o cremă pe care o simt în bugetul lunar la achiziționare. Se numește DermaOXY și se produce în Danemarca. La 35 de ani nu mai produc colagen, organismul a intrat într-o nouă etapă. Nu-mi folosește crema de la raftul din supermarket pentru că nu mai este vorba despre confort psihic, ci despre lupta mea cu procesul de îmbătrânire. Corpul are nevoie de ajutor. Nu vă prefaceți că-l ajutați cu creme lipsite de eficiență și chiar nocive.

Dacă o femeie de 30 de ani arată bine înseamnă că s-a demachiat din adolescență, iar apoi a folosit creme cu adevărat bune, creme care nu alterează expresivitatea feței. Cosmeticiana deține un rol major de asemenea fiind următorul pas.

Pasul 4. Cosmeticiana.

Cosmeticiana mea are rol de creator al feței mele. Când cineva îmi cercetează obrazul apreciază și mâna ei. În prezent nu m-aș lipsi de îndrumarea ei.

Sunt 4 pași esențiali pentru a arăta bine după 30 de ani. După 40 de ani, am primit informații că arăți bine doar cu injecții de botox și colagen. N-am ajuns acolo, nu am experiență, doar mărturisiri ale unor femei trecute de 40 de ani. O să revin atunci cu experiența personală.

Acum vă las cei 4 pași și îndemnul să râdeți înainte de toate. Râsul e benefic și mușchilor feței.

Foto: Flavius Neamciuc

 

3 Comments
  • o femeie
    decembrie 14, 2018

    De multi multi ani nu folosesc creme deloc din comert, limitata si de bani si de alergii. Pielea se descurca bine si fara nimic, daca ii oferim suficienta odihna si alimentatie si apa si liniste. Ba mai grav, nicio crema nu poate inlocui celelalte carente, asa ca mai bine renuntz complet la cosmetice decat sa renunt la somnul regulamentar. Asa cum ai zis, si rasul minunat!
    Altfel, demachiaj (desi nu machiez) fac periodic cu ulei de cocos, gomaj, imi mai fac masti/tratamente acasa, dar tot cu produse din farmacie: ulei de jojoba, vitamina E uleioasa, ulei de migdale, etc. pt maini am o ceara de albine + ulei de masline, – si ies mult mai ieftin decat cu o crema de 20 lei de supermarket.

    P.S. sunt multe alimente bogate in colagen si accesibile tuturor, gen zama de oase (piftie, supa de oase) ce o fac periodic, cartilage, peste cu oase (sardine, scrumbie) , seminte de canepa si multe legume crude si colorate (ardei, varza, fructe de padure, urzici, etc) ce schimba calitatea vietii si a pielii. Cand am redus/eliminat faina si zaharul, pielea mi s-a imbunatatit fantastic, scapat de culoarea aia gri-galbejita.

  • Dunia
    decembrie 14, 2018

    Să știi că informațiile astea sunt utile pentru femeile trecute de 30 de ani. Să afle cât mai multe persoane cum putem introduce colagen în organism.

    Mulțumesc. 🙂 Să-mi trimiți și mie o poză pe privat să te mai văd.

  • Claudia
    decembrie 14, 2018

    Demachiere da, chiar si fara machiaj – ce bine ca s-a inventat apa asta micelara!

    Creme? Hm, folosesc ceva homemade care hidrateaza pielea… Aici mai am de lucrat, ma documentez.

    La cosmetica? Deocamdata merg la coafor fara sa am ocazii de gen nunti, botezuri, ci doar ca sa ma simt fabulos cand bate vantul.

    Sprancenele sunt ok, am trecut si la cosmeticiana si mi-a confirmat ca fac bine ce fac. Vopsitul, tatuatul si supradimensionarea mi se par de prost gust in 99% din cazuri – foarte, foarte rar am vazut pe cineva pe strada cu sprancene „lucrate” natural, adecvat chipului.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Solve : *
3 × 12 =