Marea, Dunărea și cartea

De 19 sept., 2012 6 No tags 0

Am călătorit vara aceasta, m-am pus la drum cu Kerouac până la Marea Neagră, cu Brunner am mers la Dunăre, iar cu Ismail Kadare am ajuns la Egee. Cu ochii în soare, pe apă sărată sau dulce, vara asta mi-am lăsat trupul leneș pe sezlong, dar mintea a străbătut America de Nord, Zanzibarul și Albania.
Mă împunge mintea acum să-mi port și corpul pe unde mi-a zburat mintea.

6 Comments
  • vladimir b.
    septembrie 24, 2012

    Desigur, Albania am vizitat-o cu această carte sub braţ! „Generalul armaiei moarte” se dezvăluie cel mai bine acolo…în acea ambianţă a unei ţări sobre, sărace, tenebroase pe alocuri, dar rămase nepervertite de capitalism, este de un autentic debordant şi cuceritor! Pe maul Mării Ionice înţelegi cel mai bine sufletul acestui popor – shkeptarii, aşa se numesc ei…

    • dunia
      septembrie 24, 2012

      Pare o carte asa usoara, dar in final iti lasa mintea grea, simturile iesite cumva din rand.
      Nu m-am gandit niciodata la morti in felul acesta, ma impotrivesc razboiului, plang nemernicia care ne impinge sa ne omoram unii pe altii, dar nu mi-am impins jalea pana acolo unde m-a purtat Kadare.
      Chiar imi doresc sa ajung in Albania.

  • noctambulul
    octombrie 4, 2012

    Ca sa te pregatesti pentru calatorii, sfaturi de la calatori ca tine si ca mine (o traducere libera pentru „real travellers like you”) gasesti pe http://www.TripAdvisor.com. (Sper ca nu se considera reclama sau promo!)

  • dunia
    octombrie 4, 2012

    Saru mana, o sa studiez, daca va fi cazul.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Solve : *
28 − 5 =