Zice Dunia, iar Noica ma ajuta

De 9 dec., 2011 3 No tags 0

Nu-mi plac femeile care traiesc numai pentru barbat, iar Noica ma ajuta…

Este o maladie tipica pentru jumatate din umanitate, pentru femei, care urmaresc sa fixeze generalul speciei intr-un individual: intr-o iubire, un copil, un camin.
Asta ar fi todetita, boala a spiritului pricinuita de carenta individualului.

3 Comments
 • MeetTheSun
  decembrie 9, 2011

  Hm, nu stiam ca ar fi o boala; intr-o tara ca a noastra unde mentalitatea e mai puternica decat multe convingeri proprii, credeam ca e o normalitate…
  Cred insa ca e si ceva in gena de femeie, scrisa si de evolutie din prisma faptului ca femeia este principalul motor in perpetuarea speciei, ea avand instinctele materne, de cautare a masculului perfect, de ocrotire etc. Ca intre timp, societatea a evoluat, iar unele lucruri au ramas pe loc, e alta poveste.

 • Dan
  decembrie 9, 2011

  Noica este singurul filozof român care a adunat în curtea lui o idee si pe unii care sa o sustina. Asta o spune cu cuvintele lui (sau eu o spun cu vorbele mele) unul din ograda, Mai e nevoie sa spun cine, Duduca? Da, el este, Liiceanu.

  In plan familial Noica nu poate da sfaturi, Nu s-ar putea spune ca e foarte realizat. Rafail este poate viitorul patriarh? Poate, deocamdata lumea (presa) vorbeste, înca nu se stie.

  Ca tu iei de la Noica si negi ce vrei tu (sau spune el), pentru ca e universal si nu poate fi contrazis, e discutabil: ” un copil, un camin”. Treaba ta!

 • dunia
  decembrie 9, 2011

  @claudia

  Boala a spiritului, nu orice boala 🙂

  @Dan

  Luasi din fraza de mai sus cu totul altceva decat vrusei eu sa spun.

  Perfect de acord, Noica nu poate da sfaturi in ceea ce priveste familia, sotia lui este o sfanta din punctul meu de vedere, iar Rafail, eu as zice bietul Rafail, desi se poate sa fi gasit fericirea.

  Mie nu-mi plac femeile care traiesc doar pentru barbat, nu-mi spune ca tie ti-ar fi placut o asemenea femeie? Sa te sprijini si sa sprijini barbatul, cu asta sunt de acord.
  Iar Noica ma ajuta vorbind despre o maladie a spiritului, iar exemplul de sus subliniaza doar cum omului ii este foarte greu sa gaseasca atat individualul, cat si generalul potrivit.

  Vine cu multe exemple, eu alesei ce se potrivi cu gandul usor aspru si prea mult repulsiv al meu, la fel simt si pentru mamele care isi traiesc viata prin prisma copiilor.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Solve : *
25 × 30 =