11. Leapșă de la Cora

Am primit o leapșă de la Cora și am acceptat să scriu despre ea. Nu-mi amintesc când am făcut ultima dată o leapșă. O să mă găsiți oarecum ruginită, mai ales că eu trebuie să pun întrebările și tot eu să răspund.

Prima dată trebuie să-i mulțumesc Corei, mulțumirile sunt aferente acceptării lepșei. Cora, săru mâna de gând.

Imediat după, urmează să scriu 11 lucruri despre mine.
11 lucruri despre mine? Tot blogul este despre mine, dar o să încerc. O să o iau în ordine cronologică, de la prima amintire, la femeia de 30 de ani.

Primele mele cuvinte au fost caia caia uciucaia, le-am spus la 3 ani cățelei noastre de atunci. Am avut o bunică croitoreasă de care am fost atașată foarte mult și am pierdut-o destul de devreme. Am avut un câine cu 3 picioare. Am fost cu caprele pe câmp. Am furat cireșe. Am picat examenul de admitere în liceu la matematică. Am fost la olimpiadă la română. Am crezut în Făt Frumos. Am scris o carte în liceu. Urmează să plec într-o excursie prin Europa cu trenul două săptămâni. În iunie o să fiu femeia de 30 de ani.

Și cele 11 întrebări și răspunsuri.
E musai să fie 11? Dintr-o experiența a mea cu televiziunea din Timișoara, am aflat că cele mai importante întrebări sunt: cine? ce? de ce? unde? când? cum? pentru ce? O să pornesc de aici și poate mai reușesc să scot și altele.

Cine sunt?
Sunt fiică, soră, prietenă, cea mai bună prietenă, iubită, mamă, persiflantă, seducătoare. Cel mai mult sunt om și cel mai important sunt, nu am.

Ce sunt?
O oarecare căutătoare de spirit și de momente frumoase în viață.

De ce?
De ce nu? Deliciile vieții stau în greșelile vieții, iar greșelile sunt lecții din care înveți, iar eu îmi doresc să fiu o elevă eternă.

Unde am făcut toate aceste descoperiri?
În cărți, dar mai ales în oameni. Îmi place să privesc oamenii, să iau de la ei tot ce îmi pot da, iar un om de la care nu ai nimic de învățat trebuie doar salutat, nu să-ți mobilezi ființa cu el.

Când am făcut aceste descoperiri?
De-a lungul anilor.

Cum?
Am suferit, iar suferința e cea mai binevenită afecțiune.

Pentru ce?
Pentru devenire, pentru amuzament, pentru luminița din ochii mei căprui, pentru zâmbetul care e mereu pe chipul meu.

Care sunt florile mele preferate?
Florile de câmp.

Iubesc necondiționat?
Da, pe fetița mea Mara, ea e sigura privilegiată.

Căsătorită?
Nu.

Fidelă sau loială?
Loială.

Iar acum urmează să o dau mai departe la 9 persoane. Încep: anca, richie, dam, tomata cu scufiță, oana, sănuca, claudia, vladimir, bobby, andressa.  

Cu steluță:

Dam, încearcă să faci și tu puțin parte din blogosferă, fă leapșa în același stil pamfletar care te caracterizează.

Vladimir, încearcă și tu, te rog frumos.

12 Comments
 • cora_
  februarie 28, 2013

  hahahaaaaa, ai facut-ooo!!!
  Ai fost cu caprele, Dunia, ce frumos. Eu n-am apucat, ca bunica mea a vandut capra. O chema Madalina(nu pe bunica, pe capra).
  Si eu astept leapsa lui vladimir. :))

  • dunia
   februarie 28, 2013

   Am făcut-o de foarte multe ori, veri la rândul. Îmi amintesc și eu numele caprelor mele, Gica, Cicilica, Baba, o vacă, Dumana.

   O să așteptăm împreuna leapșa lui Vladimir.

   • arakelian
    martie 4, 2013

    eu am crescut o buna parte a vietii la tara, am participat la toate etapele unei gospodarii, activ sau pasiv: vaci, oi, caprele altuia, pasari, porc, sapa etc

 • dam167
  martie 1, 2013

  Stai, că n-am înțeles. Adică trebuie să zic eu 11 întrebări care îmi convin mie sau le iau pe astea? Ce heităru’ lu’ pește e ăla care scrie care sunt florile lui preferate?!

  Foarte tare aia cu capra pe care o chema o vacă. Singurul lucru mai tare era o pisică pe care o chema Ion.

  • dunia
   martie 1, 2013

   Dragă dam, 11 care îți convin ție, eu așa am înțeles de la Cora, dar răspunde-mi mie aici, care sunt florile tale preferate? 🙂

   Azi chiar am umor, nu știu ce e cu mine.

   Bla, bla, bla! Pe vacă o chema Dumana, știu că ai înțeles.

   • dam167
    martie 1, 2013

    Florile mele preferate sunt cele mai ieftine. Păpădia ar fi, dar conform codului feminin nu se califică, deci nu e floare. Eu sunt un om practic și nu-mi place să dau banii pe buruieni.

   • cora_
    martie 1, 2013

    Eu am avut o gaina pe care o chema Costica, na!! Si sa stiti ca nu glumesc!

    Ma, leapsa asta a avut la un moment dat reguli precise, dar am zis sa le simplific si sa raspundem la 11 intrebari care vrem noi si sa spunem 11 lucruri despre noi, care vrem noi… adica de fapt e un fel de caracterizarea personajului. :))))

   • richie
    martie 12, 2013

    Hmm.. Nu era mai simplu sa zicem de la inceput 22 de chestii/socoteli?

  • arakelian
   martie 4, 2013

   noi aveam o oaie numita Calu. Calu, impreuna cu alta care pleca ca o capra inainte, si toate celelalte dupa ele, direct in porumb, porumbul altora evident, si asa a ajuns sa fie numite cele 2 rautati: Calu si Capra.

   • dunia
    martie 4, 2013

    @arakelian

    Ah! Nu pot să povestesc aici cât de activă am fost eu în viața animalelor mele, vaci, oi, capre, porci, găini, câini. Chiar nu pot, nu mi-e rușine, dar există ipochimeni care stau și citesc, apoi formulează impresii în note imperative, și-mi scriu ca lașii în anonimat despre mine.
    Arakelian, dar ce povești se pot spune după ce am scos caprele din porumbul altora. 🙂

 • dunia
  martie 4, 2013

  Păi cum, se poate altfel? Dar chiar se poate altfel? 🙂

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Solve : *
4 + 6 =