UNIFORMIZAREA ȘI ÎNCREMENIREA ÎN NUMELE FRUMUSEȚII

De 19 sept., 2024 0 No tags 0

Pentru că au trecut 2 ani de când, într-o zi ploioasă de septembrie, Carmen și cu mine ne-am întâlnit cu Alina Ilea, actriță la Teatrul Național Timișoara, pentru un portret, primul dintr-un proiect aflat și acum în desfășurare, azi o să scriu un nou articol despre #poartariduri.

L-am numit, proiectul l-am numit #poartariduri, în lipsă de inspirație. Dețin marcă înregistrată pe #poartaocarte și adevărul este că orice așez după poartă devine puternic creator.
#poartaocarte
#poartariduri
#poartaarta

Declar că nu cred în naturalețe.
Declar că în proiectul #poartariduri există muze care au intervenit asupra procesului de îmbătrânire.

Natural este un nou născut căruia te repezi să-i tragi în piept expirația prelungită. Simți că renaști cu acel miros pur, singura puritate sui generis a omului. Cu toții am auzit de sistemul endocrin, iar cei ignoranți deslușesc într-un fel forța secrețiilor interne.
Aceste secreții ne obligă să acționăm de la exterior. Cine nu acționează asupra propriului exterior în nici un fel? De aceea naturalul are dată de expirare. Probabil expiră odată cu primirea biletului de externare din spital.

După aceea urmează alegerile, frumusețe naturală sau frumusețe realizată printr-un ansamblu de operații. Frumusețea naturală presupune diverse intervenții. Ceea ce eu refuz este uniformizarea și încremenirea chipului în numele frumuseții. Toate muzele din acest proiect își mișcă mușchii feței. Nici una nu pare alergată și prinsă într-un final de Meduza.

Sunt și mamă de fată. Nu doresc ca Mara să aștepte vârsta majoratului pentru a începe să-și corecteze imperfecțiunile corpului. De aceea o expun la frumusețea feminină de toate felurile. Îi arăt femei îngrijite, femei educate, femei dedicate, femei cu un plan, femei cu umor, femei languroase, femei machiate, femei operate, femei. Îi subliniez că prefer femeile cu aspect natural. E dreptul meu să aleg o tabără, să o susțin, să o promovez. Cum e dreptul oricui să mă dezaprobe. Știu că dovedim, și unele, și altele, spirit democratic.

Refuz să să simt prost sau inadecvată pentru că îndemn la îmbătrânirea cu demnitate și umor. La modul general iubesc și apreciez toate femeile. La modul personal îmi plac câteva. În orice situație apelez la rațiune, bun simț și zâmbete.

Port riduri.
Purtați riduri.
Râdeți.

Foto: CRM

No Comments Yet.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Solve : *
30 + 12 =