Un om bun este și un om satisfăcut

În fiecare zi, fără excepție, îmi propun să scriu după ce adoarme Mateiu seara. Dacă de multe ori am simțit că nu am nimic de spus, în prezent simt că dau peste. Dar prefer să dorm. Dorm de la opt. Dorm de la nouă. Dorm. A doua zi o iau de la capăt. Mă pregătesc să ies în parc și-mi promit că o să scriu seara.
Vine seara.
Mă așez cu Mateiu. Dau drumul la un episod din Rita, un serial danez. La Rita mă uit. De când cu alăptarea, deschid Netflix-ul și dau pe repede înainte. Mă uit cinci minute. Opresc. Mut. Așa am vizionat un sezon din Sex Life. Ochii încep să mă usture. Sting. Mă culc.

Pe sărite, cum am zis, m-am uitat curioasă la Sex Life. O dată am dat înapoi. Voiam să descopăr acel moment special dintre ea și el. Pe scurt despre cine nu cunoaște acest serial. Ea este căsătorită și are doi copii. Soțul o neglijează. Ea își vizitează fostul la finalul sezonului pentru a face sex cu fiori. Nu mai există fiori între ea și soț. Pe scurt.

Versiunea lungă conține multe scene de sex pasional între ea și fostul. Aici m-am pierdut puțin. Am înțeles ceea ce filmul a prezentat: sex pasional. Înțeleg și sexul pasional în viața de toate zilele. Nu am priceput din film ce anume este special între cei doi. S-au cunoscut. Sex pasional. Au continuat. Și mai mult sex pasional. De ce este el special? De ce este ea specială? Rita e specială pentru că e Rita. S-a construit în jurul personajului. Vă dau exemplu de alt film cu amanți: Pacientul englez. Ea e specială în felul cum i se zbate o venă la claviculă.

Tot mai mult se scriu filme pentru neveste plictisite. Oare câte neveste nu au dorit să folosească filmul pentru a le atrage atenția soților despre neglijența din cuplu?! Femeile aleg calea complicată. Să rostească simplu nu se face. Viața noastră sexuală e plictisitoare. Hai să facem ceva, încep să poftesc la altul. Dacă ar fi sincere, s-ar putea ca familia fericită de pe facebook să se destrame sau s-ar putea ca el să accepte discuția, să-i dezvăluie fanteziile, iar ea n-ar mai avea pe cine să dea vina.

Atracția expiră. Naturală sută la sută, greu îi muți data de scadență. Cuplurile inteligente și sincere apelează la paradisurile artificiale. Pentru fiecare, paradisul artificial înseamă altceva. De la ieșiri în oraș cu mâncare și vin, la călătorii și opiacee, la escapade amoroase, la roluri, la sex în grup.

Copilăria și sexul ne definesc. Lipsa sexului ne înăcrește. Un om bun este și un om satisfăcut. Învățați să faceți sex. Contrar opiniei publice, nu știm pur și simplu să facem sex.

Mă puteți contrazice cu argumente.

Foto: CARMEN

1 Comment
  • Stiusieu
    septembrie 4, 2021

    „De ce este el special? De ce este ea specială?”
    Simplu. Nu e nici unul special.
    Un film mai realist se focus si pe el.
    El sotul, el amantul.
    La fel de nesatisfauti cu ea, sotia, dar foarte satisfacuti cu o terta persoana.
    De ce?
    „Lipsa sexului ne înăcrește. ”
    Nu. Acreala duce la lipsa de sex.
    Esti acru cu celalat, celalat devine acru cu tine.
    Barbat sau femeie, nu poti face sex cu o acritura.
    Dar poti face foarte usor cu cineva cu care ai doar o relatie superficiala. Cu care nu trebuie sa stai sub acelasi acoperis, cu care nu imparti responsabilitati si nu esti fortat sa faci compromisuri.
    Si care desigur, iti lasa deschisa lista de optiuni cand e vorba de parteneri de sex.
    Nu exista tradare cand tradezi deja pe cineva. Chiar si cand doar unul din ei tradeaza.
    Fii serioasa, iti inseli sotul, nu te astepti sa iti fiu fidel, nu-i asa? Sau si mai simplu. „Doar nu suntem casatoriti, nu?”.
    Contrar opiniei publice, problema nu este ca nu știm pur și simplu să facem sex.
    Problema este ca nu stim sa pastram pasiunea, intr-o relatie cu responsabilitati,

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Solve : *
14 − 14 =