Anuschka

În viața fiecăruia dintre noi există o persoană căreia nu știm ce anume să-i oferim cadou. Cu toții avem o asemenea persoană. Ziua lor de naștere devine altfel un chin.
Ce anume îi putportofel_plic_din_piele_anuschka_two_for_joy_1_1em oferi când pare să aibă orice?! Cum anume îi poți face o surpriză ?! Mie așa mi se întâmplă cu bunica fetiței mele. Bunica aceasta pare imposibil de surprins.

Am găsit pe siteul iLUX.ro , răsfoit dimineața în timp ce-mi sorbeam ceaiul, portofelele de dama Anuschka. Eu le consider bezmetice, îmi place și cuvântul, și ce vrea să exprime alăturat unor portofele de piele cu niște desene și culori pe diferite frecvențe. Retina mea primește o impresie specifică, anume bucuria. Femeile au și bucurii simple care țin de detaliu, de culoare, de cusătură. Noi trecem cu mâna, mângâind aproape portofelul personal, căci lucrurile noastre povestesc despre noi.
Portofelul Anuschka a devenit astfel surpriza perfectă și cea mai potrivita dintre ideile de cadouri inițiale pentru bunica fetiței mele, iar cea mai importantă funcție a surprizei, bucuria neașteptată, este îndeplinită. Bunica fetiței mele apreciază lucrurile cusute manual, lucrurile de calitate, dar mai ales unicitatea. O persoană care își poate satisface orice moft caută în obiectele de care se înconjoară această unicitate, însușirea aceasta transferându-se de la obiect la subiect.

Așadar, cu un asemenea cadou, am reușit să mă liniștesc. Întrebările și căutările s-au sfârșit, tot ce mi-a mai rămas a constat în alegerea unui moment pentru ca portofelul să ajungă la bunica. Foarte greu nu a fost. Bunica aceasta are un program fix, se trezește, de obicei înaintea cocoșului, ia micul dejun, face o jumătate de oră sport, un duș și apoi fuga la birou. Între fuga ei la birou și revenirea acasă pentru masa de prânz am reușit să ne strângem cu toții la ea, iar eu să-i dau foarte încrezătoare acest cadou pentru femei care a făcut-o să ridice foarte curioasă din sprâncene.
Știu că am privit-o tot timpul cât a deschis cutia. Îmi place să privesc cu atenție, să observ, să mă bucur la rândul meu. A scos ușor portofelul, ne-a privit, copii, nepoți, apoi a ridicat puțin portofelul și l-a mai privit câteva clipe. Expresia feței ei, bucuria, dar mai ales surpriza, au lăsat-o fără cuvinte, doar pentru câteva clipe, bineînțeles, apoi o năvală de cuvinte, sărutări și îmbrățișări au confirmat reușita alegerii unui portofel Anuschka.

2 Comments
 • Claudia
  octombrie 10, 2013

  Eu sunt femeia cu un singur portofel, cand se apropie sa-si dea duhul merg sa cumpar altul si atata timp cat e ok ca dimensiuni, il cumpar. Am avut si portofele frumoase, dar mare parte din ele au fost… terne, doar utile.

  Dar nu despre asta voiam sa-ti scriu ci despre o discutie avuta acum cateva zile:
  el: ce-i luam?
  eu: un portofel cu motive de-astea indigene
  el: mai are douazeci de portofele
  eu: tocmai pentru ca are douazeci o sa aprecieze inca unul in plus in colectie
  el: nu cred
  eu: crede-ma, o femeie care strange pantofi, genti, portofele nu are niciodata destul 😀

  • dunia
   octombrie 14, 2013

   Eu îmi schimb la câțiva ani portofelul, mă atașez foarte mult de el. Când schimb, sufăr puțin, dar întotdeauna când cumpăr unul nou sunt foarte atentă. Aleg cu grijă, să fie frumos, bine cusut, empatizez aproape cu obiectul, mă caut pe mine în el.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Solve : *
23 × 7 =