Awesome. Adio romani, adio americani!

De 9 mai, 2011 5 No tags 0

Mai revin cu o poveste din Africa.
Masina cu care mergem in fiecare zi in safari numara sase locuri, astfel, prilejul excursiei si regulile hotelului au asezat mai multe popoare in doi metri.
O sa ma opresc putin asupra americanilor. Am petrecut doua zile in compania lor si i-am ascultat in timp ce din minte cautam sa alung orice stiinta credeam ca am eu despre americani. Mi-am exfoliat gandurile pana am ajuns sa fiu in compania unor oameni fara nationalitate.
Adio romani, adio americani!
Awesome!
Este cuvantul care-i caracterizeaza si pe care l-au folosit in exces. Totul descriau si cuprindeau cu acest cuvant. Animalele, peisajele, o gaza depistata pe gulerul unei camasi, cina africana traditionala, chiar si ghidul a fost awesome. Pe langa ei, nimeni nu mai parea entuziasmat. M-am lasat pagubasa, pot fi extatica, dar nu prin comparatie.
La despartire, am facut schimb de mailuri, de imbratisari, schimb de invitatii. Au insistat sa mergem in Utah, am primit chiar si un calendar, la randul meu, am insistat sa vina in Romania, doar iubesc aventura, iar drumurile noastre ar fi doar o parte dintr-o poveste grozava pe care poti s-o spui cand iti reiei activitatile de acasa.
E simplu si comod sa pari ca ai habar de un popor, e dificil sa stai in fata unui om si sa cauti sa-l cunosti doar pe el fara etiologia poporului, si e dumnezeiesc sa clipesti cu satisfatia descoperirii unor caractere frumoase, unor suflete incantatoare.

5 Comments
 • MeetTheSun
  mai 9, 2011

  Awesome, you know! 😀

  Cred ca e mai mult un tic verbal de-a lor si in acelasi timp denota o saracie de cuvinte. Sunt sigura ca le placea ceea ce vedeau doar pentru faptul ca era diferit. Descoperirea dincolo de aceste stereotipuri este cu atat mai dificila cu cat trebuie cautat si in spatele uniformei.
  Poate ca ar fi fost de ajutor un joc bazat pe sinonimie si atunci lucrurile n-ar mai fi doar… awesome.

  p.s. ar fi interesant de gasit si la noi romanii care sunt acele cuvinte de care nu ne despartim si pe care le oferim odata cu incantarea / mirarea. Hm… dar cat de des suntem noi incantati de ceva?? Si cat de sincer?

 • dunia
  mai 9, 2011

  @MeetTheSun

  Jocul de cuvinte l-au facut singuri, au dat toate sinonimele pe care le cunosteau pentru awesome. 🙂

  Le-am oferit si eu pe „misto” romanesc ca alternativa. Acelasi misto intra si in cerinta ta de cuvinte de care nu ne despartim noi romanii.

  Exteriorizarea nu e strans legata de incantare, afirm asta caci eu niciodata nu am reusit sa arat cat simt, nu imediat, nu prin gesturi emfatice.

 • Costel
  mai 9, 2011

  La ei, in Utah n-aveau zebre :))

 • dunia
  mai 10, 2011

  @Costel

  Doar desert si munti, asa au zis! 🙂

 • Dan
  mai 11, 2011

  Eu stiam ca ticul lor verbal e altul, nu-i asa Maître? Ma rog… Cam ca românul la poalele Turnului Eiffel: „Baga-si-am!!!”, vorba lui Moncher, scuze, am fost impertinent.
  La câte a facut omul asta în lume, un pod în Italia, o statuie chiar la voi si nu oricare, orice exclamatie este prea mica. Parerea mea.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Solve : *
23 × 11 =