Banii: imi pare rau, multumesc

De 13 dec., 2011 13 No tags 0

Debut banal: banii te schimba. Truismul acesta imi da tarcoale mintii de cateva zile, de 365 de zile plus 365 de zile. Vrea sa se materializeze prin realul blogului. Topaie livresc sa devina subiect.
Azi adun literele intru schimbarea mea datorata banilor.
S-a intamplat, inainte de adunarea celor 365 de zile, sa se indragosteasca de mine un nabab, si cum nu s-a mai povestit, m-am indragostit si eu de el. Astfel, am patruns in lumea luxoasa. M-am bucurat, am savurat, am observat. In una din zilele primului 365, mi-am formulat un gand usor dispretuitor despre aceasta lume.
Savuram in continuare, observam, dar lipsea bucuria.
Situatia familiei mele, lipsita de fastuos, mi-a asigurat intotdeauna necesarul, intr-adevar, mofturile imi erau prea putin luate in seama. Acum sunt napadita de mofturi, iar mofturile mele se traduc in genti Louis Vuitton, pantofi Prada sau Miu Miu si ceasuri Jaeger le Coultre. Imi plac nespus, dar marturisesc ca valoarea lor nu-si gaseste justa apreciere in persoana mea.
Inainte de atentiile nababului, cand imi luam o rochie sau o pereche de cizme, le probam prin casa de foarte multe ori pana sa le port propriu zis.
Banii mi-au rapit exaltarea, singura nota valabila de la bucurie este multumirea. Sunt multumita de tot ce imi ofera banii, cartile cumparate, calatoriile, inelele si brosele, dar mi-au suspendat satisfactia sufleteasca. Mi-au oferit in schimb o atitudine si o privire de om destins, mi-au incetinit graba gesturilor, am descoperit rafinamentul si am invatat mult despre caractere.
Cand ajungi, fara sudoare sau si cu sudoare, sa nu mai simti grija mizerabila a banilor, trebuie imbratisata alternativa. Cu bani ai parte de toate mofturile, fara bani ai exaltarea unui moft.
Am adunat multe suparari cauzate de bani, dar paletei de oferte a banilor ii zic: imi pare rau, multumesc.

13 Comments
 • richie
  decembrie 13, 2011

  Ce sa spun: „foloseste-i cu cap fata!”

 • MeetTheSun
  decembrie 13, 2011

  Mai important decat sa-i ai, e ce faci cu ei. Banii sunt doar o unealta de care omul priceput se poate lipsi atunci cand vrea sa faureasca lucruri frumoase sau utile celor din jur. Daca exista, atunci truda ii va fi mai usoara insa scopul acelasi.
  Nu sunt multi aceia, priceputii, dar macar probabilistic si tot sunt cativa pe care ar trebui sa ii sustinem, dincolo de tendinta umana de a crede ca banul aduce usurinta.

 • dunia
  decembrie 13, 2011

  @richie

  Ce sa spun eu?

  @Claudia

  Aduc o usurinta prin comoditate ca stil de viata, dar iti ingreuneaza foarte mult cautarile spirituale.
  Din pacate nu poti cumpara sau inchiria spirit.

 • arrme
  decembrie 14, 2011

  Esti sigura ca nu te-ai indragostit de conturile nababului? S-a mai intamplat si la case mai mari !
  Din fericire nu poti cumpara un spirit pentru ca din pacate ar spune un manelist sau orice alta persoana de mentalitate suburbana. Sesizezi diferenta? Pentru binele nababului, sper ca da 🙂

 • luca
  decembrie 14, 2011

  http://www.youtube.com/watch?v=rkRIbUT6u7Q

  „Money” scena din filmul „Cabaret” cu Liza Minnelli & Joel Grey

 • dunia
  decembrie 14, 2011

  @arrme

  Sesisez doar o falsa preocupare a ta, iar unui nabab nu-i poarta un anonim de grija, caci nu a facut banii cantand manele, tocmai el ma sfatuieste, de multe ori, sa nu-mi pese de un Uriah Heep pe care l-a scapat Dickens de pe hartie.

  Sesisezi finetea insultei?

 • arrme
  decembrie 15, 2011

  intr-adevar foarte fina…din pacate sau din fericire? 🙂

 • dunia
  decembrie 15, 2011

  arrme sau X e constant? Imi pare rau, iti multumesc.

 • arrme
  decembrie 16, 2011

  Constant ar trebui sa fie: Sarbatori fericite !

 • dunia
  decembrie 16, 2011

  Sarbatori fericite!

 • Julia Xuzyxis
  decembrie 24, 2011

  Uriah Heep Wikipedia, the free encyclopedia Uriah Heep is a fictional character created by Charles Dickens in his novel David Copperfield.

 • Vlad
  decembrie 27, 2011

  Banii…chiar daca spui pass banilor, daca ai un servici care nu prea iti place, banii te motiveaza. La tine este un caz diferit..ca..ai cunoscut un nabab.

 • pârşu
  iunie 28, 2012

  Sărmană viitoare soţie morganatică !
  N-ai idee cât o să plăteşti pentru aceşti bani ! O viaţă nu-ţi va fi de ajuns !

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Solve : *
22 − 1 =