De la civilizaţie la sălbăticie. Să invadăm lumea arabă

12438963_1119360598074093_8924619943260317167_nPoate nu ştiaţi, dar am terminat un master de Politici Culturale. În 2006 am aflat şi am reţinut data de 9 mai şi numele ministrului de externe francez, Robert Schuman.

Destul de târziu, o să considere unii. Posibil să râdeţi! Aşteptaţi, o să fac o mărturisire. Nu sunt o inteligenţă înnăscută, ci muncită. Am trudit la mintea mea ca un muncitor calificat care lucrează într-o mină. Din acest motiv am şi renunţat la unele persoane din viaţa mea.

Vă imaginaţi pentru o secundă mâinile unui muncitor? Murdare, aspre, crăpate, cu unghii plesnite. O reprezentare potrivită pentru întreg procesul de finisare cu minuţiozitate a gândirii personale. Oamenii nepotriviţi cu care ne însoţim scad până la anulare condiţiile esenţiale pentru realizare. Geniile nu au nici o şansă în faţa intriganţilor şi a imbecililor, dar o minte meşterită ca a mea? Am lăsat în urmă şi m-am consolat cu Micul Prinţ. Da, cartea. Cu mine a făcut minuni la orice vârstă.

Am instalat o educaţie militară. Eu cer, eu mă supun. Am învăţat, am căpătat experienţă, m-am învăţat minte. În prezent îmi închipui că am un spirit liber şi îmi permit de foarte multe ori sinceritatea.

Un exerciţiu demonstrativ.

Consider că toate naţiunile lumii ar trebui să se unească şi să pornească spre pământul nenorocit de persoanele arabe şi să procedeze asemenea englezilor colonizatori. Violenţa nu e o soluţie, dar e instauratoarea unui drept. După violenţă, o asumare în timp a reeducării.

Ce istorie am avea astăzi dacă după Al Doilea Război Mondial liderii lumii s-ar fi concentrat pe cultură şi nu pe economie?

Arabii şi-ar mai fi crescut pruncii cu mitraliera în mână? Femeia ar fi fost tot un animal fără nici un drept?

În secolul XVIII un tată îşi izbea copilul cu capul de stâncă pentru că a scăpat aricii de mare, dar erau sălbatici, erau nişte fiinţe care supravieţuiau.

În oraşe am supus Natura şi puţini mai îndrăznesc să pornească spre locuri în care să-i simtă forţa. De aceea stăm palizi şi sfrijiţi în faţa calculatoarelor. Nu luam contact cu Natura, nu vorbim despre ea, trăim cu părerea smintită că şi ea ne va ignora. Fix la fel procedează părinţii cu adolescenţii. Nu le vorbesc despre sex, iar absenţa discuţiei înseamnă restricţii fiziologice.

Gândire comodă, gândire convenabilă, lipsă de gândire. Practica oricărui om al oricărui secol.

Revenind.

Toate naţiunile lumii ar trebui să se unească. Să invadăm lumea arabă. Să ne asumăm. Să reeducăm. Salvarea stă în educaţie.

Popoarele, poporul meu, să primească refugiaţi. Suntem oameni. La noi acasă, respectă regulile noastre. Casa mea e casa ta vine cu reprezentări fixe: un acoperiş, hrană, haine. Religia ţi-o laşi în ţara ta sau apucăturile religiei. În România femeile îşi arată faţă. În România femeia e om, iar copilul a auzit de educaţie în regim deschis.

Asta propun: unire, cotropire, violenţă, asumare, educare. În zeci sau o sută de ani. Procesul invers, de la civilizatie la sălbăticie e inacceptabil. Prefer să mă întovărăşesc cu Kirilov, şi el, poate, un imbecil, dar ce imbecil!

Sunt sinceră. Aş cotropi arabii.

2 Comments
 • arakelian
  martie 30, 2016

  Tu ce am inceput sa studiez istoria siriei, am vazut ca deja e decisa de invadatori, lumea occidentala.
  Siria a fost ocupatie turca pana in 1918 (cred). Dupa care niste cracanatzi mari (francezii, englezii, cine mai stie) au trasat o granita in lumea araba. Ca o linie. Ma uit la glob si nicio tara sanatoasa, cu istorie cladita in curs de mii de ani nu are granita linie, trasata cu echerul. Siria da.
  Apoi, ma uitai sa vad cine e in Siria. Pai doar arabi: shiiti, suniti, crestini. Da, sunt arabi crestini. Astia sunt cei prigonitii …
  Care sunt majoritari? care sunt minoritari? cine e la conducere? Urat, e ca si cum ar fi la conducerea romaneasca o coalitie de tigani, in conditia in care ei sunt minoritari. Dictatura.
  Si cica e la fel in toate statele arabe din zona! state ce au fost mereu parte din imperii…

  Si apoi apar interesele celor din interior. Colegul de birou, Mohamed, mi-a explicat ca sunt vreo 5 armate (militii) in interior. Una a statului, una a kurzilor, una Isis, si inca vreo 2 mici. Toate se bat pt putere. Nimeni nu se bate pt echilibru ca nu a fost niciodata in tzara aia formata artificial: nu au avut ca si romanii, un tel comun, de a se uni: ei au fost mereu DEZBINATI.
  Mi-a explicat si numele militiilor alea, dar cine naiba le tine minte, dar m-a impresionat descrierea uneia din ele ce viseaza la imperiul arab din ani 600, cu haine de atunci, cu stil de viata. Nebuni! .

  Eu l-am intrebat tot pe colegul de birou: si de unde au bani pt arme, cand zona e desertica si au distrus toata industria si turismul? de unde vin armele?? ca cineva le produce! Si aici mi-a dat doar cateva indicii de cautat pe net: top 10 firme de armament, cifra de afaceri, din ce tara sunt, cine are interes in zona pentru instabilitate etc.
  Adaug o alta variabila: pretul petrolului.
  De cand cu Charlie tot citesc despre asta. E o munca titanica de a citi si intelege ce se intampla acolo… sunt atatea variabile si interese…incat razboiul ala nu se va termina asa curand: oricine se baga adanceste situatia. Eu vad o solutie (utopica): oprit productia de arme pe glob, oprit accesul in zona a oricarui.

  De la Bruxelles, numai de bine.

  P.S. Mohamed zice ca daca cineva are chef de bataie, sigur va gasi acolo o militie/armata la care sa adere. Toti se bat intre ei, fiecare are ideile lui, daca vreau pt crestini gasesc, daca vreau contra crestinilor gasesc, daca vreau contra americanilor iar gasesc. Latura agresiva a omului iese la iveala acolo.
  Am avut un sirian in casa. Avea 4 maini si 9 picioare 😀

  • Mara
   aprilie 2, 2016

   Mohamed le zice foarte bine!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Solve : *
27 − 8 =