Dragosteala

De 21 mart., 2010 5 No tags 0

Eu pandesc primul zambet al fetei mele, in jurul meu oamenii se indragostesc, iar Hans Castorp, personajul lui Thomas Mann ajunge sa i se adreseze pentru intaia oara demoazelei care i-a tulburat simturile.
Dragosteala!
De vreo 3 zile tin capul plecat si meditez. Pozitie de cersetoare intr-un timp fara masura. Inceputul unei relatii are puncte comune cu activitatea lui Adam de a gasi nume pentru toate vietuitoarele din gradina lui. Un chin ce accelereaza sau opreste timpul, victorie si neputinta, frumusete si mazga, fiziologie si arta.
Ce inseamna pentru un indragostit pielea iubitei, bratul ascuns, pieptul usor dezgolit?
Gandurile lui emerg lin de la anatomie la arta, asta ar fi supliciul, tortura pe care noi o exprimam in fluturi. Nu o data, m-am intrebat, de ce fluturi? Aripile lor catifelate si diafane sa fie corespondentul dispozitiei noastre de matase ce o aplicam celui drag?
Cert este ca aceasta comparatie poate face omul sa simta timpul asemenea bolnavului, da amocul peste fiinte cu violente, ardori, izbucniri inexplicabile.
E frumos sa incepi primavara inmugurind in sentimente asijderea trandafirilor, dar nici iarna, in ger, nu poate fi rau sa te plimbi, ca Degetica, la aripa unui fluture.
In orice anotimp sau timp, dragosteala ne schimba ochii mintii!

5 Comments
 • Dan
  martie 21, 2010

  Nu-l mai pândi, ca mi-a zâmbit mie ‘otzomanca!!

 • ddunia
  martie 22, 2010

  @Dan

  Dar eu vreau sa-mi zambeasca mie, cand vorbesc cu ea!
  Am gasit la Vladimir B. pe blog un citat unde se zice k pruncul zambeste pentru prima data la 40 de zile, iar mamanu zice sa mai astept pana la 6 saptamani. Sa vedem acum…

 • Dan
  aprilie 1, 2010

  Ei??

 • ddunia
  aprilie 1, 2010

  @Dan

  Mi-a zambit, mandra draga mea!!! Cred k putintel dupa 40 de zile…

 • Dan
  aprilie 1, 2010

  „Putintel dupa 40 de zile” înseamna ca tot mamanu a avut dreptate. Desi nu-i cazul e adevarat ca „daca n-ai un batrân în casa, sa-l cumperi”. Nu-ti spun proverbul mai departe, ce faci daca-l ai…

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Solve : *
2 × 8 =