TIMIȘOARA O SĂ DOARMĂ DIN IANUARIE ÎNCOLO

De 2 oct., 2023 0 No tags 0

Dacă ești de la Timișoara, atunci e cazul să scoți cea mai confortabilă pereche de încălțări. Dacă intenționezi să vizitezi Timișoara, atunci împachetează cea mai confortabilă pereche de încălțări. De ce? Pentru că alergăm de la eveniment la eveniment.

Săptămâna trecută m-am simțit ca-n carusel, sincer bucuroasă și inevitabil cuprinsă de amețeală. Expoziția Brâncuși este deschisă. Festivalul Lights On Romania a umplut orașul de licurici, lumina fiind emisă însă de la lucrările unor artiști. În Piața Traian s-a derulat un eveniment de inspirație brâncușiană al Vulpii boeme la care a participat comunitatea, în creștere, aș zice eu, de hipsteri bănățeni. Ce este cu acești hipsteri? Pe lângă faptul că sunt prea cool ca să fie cool, reprezintă un grup de persoane care adoptă în atitudine, comportament și vestimentație neconvenționalul și nonconformismul.

Alergatul la evenimente ni se trage, presupun eu, de la frica de a nu pierde cumva nemaipomenitul. Nu suntem obișnuiți la Timișoara cu așa o abundență în viața culturală. Anul acesta, datorită titlului de Capitală a culturii, orașul e ca un cireș înflorit. Români și străini deopotrivă ne minunăm de frumusețea lui. Extazul atinge cote alarmante în fața domnișoarei Pogany. Cui îi mai arde de odihnă când la mese auzi vorbind deja despre încheierea anului de grație 2023?! O să dormim din ianuarie încolo.

În mijlocul casei zace un maldăr de haine care necesită spălare. Florile s-au uscat în vază. Mâinile mă dor. Diminețile sunt reci. Pe 13 grade am pornit cu Mateiu spre Festivalul Internațional de Animație. Înainte să parcăm căruțul la Casa Tineretului m-a anunțat că e frig. Am văzut aproape jumătate din spectacolul Capra cu trei iezi, iar mâine intenționăm să vedem poate mai mult de jumate din Sarea în bucate.

În continuare citesc Gabor Mate care-l citează des pe Robert Sapolsky. Aici e ceva care mă intrigă și nu-mi dau seama. Este o intuiție, nimic rațional.

Români de pretutindeni, veniți la Timișoara!

Foto: Adrian Piclisan

No Comments Yet.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Solve : *
14 + 19 =