ANUL ACESTA O SĂ ÎMPLINESC 40 DE ANI DE 3 ORI. LA MULȚI ANI, GEANINELU!

De 25 ian., 2023 0 No tags 0

Acum 22 de ani mă pregăteam de petrecere. Dacă o să calculați, o să vă prindeți că este vorba despre un majorat. Una dintre prietenele mele bune de atunci împlinea 18 ani. Ca în perioada adolescenței, i-am dat o deosebită importanță majoratului. Am încărcat cu însemnătate vârsta și am marcat-o cu o noapte petrecută împreună. Eram trei așa zise cele mai bune prietene. Pulberea s-a ales de noi, dar mă bucur în prezent de amintiri.

Povestesc despre această prietenă deoarece în trecut ne-a exasperat cu întâietatea ei. Ea a împlinit prima 18 ani. Azi am sunat-o. N-am putut să ratez ocazia, s-o gratulez că ea a împlinit prima 40 de ani. Alooo, doamnă, lasă-mă să-mi manifest entuziasmul că ai împlinit prima 40 de ani! Am râs amândouă, iar apoi am trecut la discuții despre copii.

Am lăsat în urmă comportamentul febril de acum 22 ani. Criza că nu-mi stătea părul, disconfortul că mi se atrăgea atenția asupra roșeții din obraji și tămbălăul de la petrecere s-au pierdut în timp ce-mi aranjam cumpărăturile în portbagaj și mărturiseam că mă simt consumată de Mateiu care nu vrea să renunțe la sân.

Pentru că prietena mea a împlinit 40 de ani, o numesc în continuare prietenă, îi mulțumesc pentru un moment anume din copilăria noastră. La finalul clasei a VIII-a s-a organizat excursie la Voineasa. În clasa a VIII-a le-am devenit insuportabilă prietenelor mele și nu m-au mai băgat în seamă. Mă exprim ca atunci și ca Mara în prezent. Copilăria și copiii conțin doze galactice de răutate. Copilăria reprezintă paradisul doar pentru cei care uită cum a fost cu adevărat.
La cursuri mă așezam la marginea băncii, orele erau interminabile. Desenam la sfârșitul caietului și îmi înghițeam lacrimile de ciudă. În excursie am înghițit suficient rahat și am ignorat maxim. Când ne-am împărțit în camere, una dintre ele a refuzat să stea cu mine, iar sărbătorita de azi a gestionat admirabil situația. Dunia cu cine stă? Pentru gestul ei deosebit de atunci, îi port în suflet recunoștință. M-a salvat de o umilință într-o perioadă în care durerile sufletești se intensifică din lipsa de experiență.

La mulți ani, Geaninelu! Fii o femeie de 40 de ani cum îți place ție! Mie îmi place că tot tu o să fii prima care împlinește 50 de ani.

Anul acesta o să împlinesc 40 de ani de trei ori. Azi este doar prima aniversare.

Foto: Bogdan Mosorescu

No Comments Yet.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Solve : *
10 × 30 =