FRUMUSEȚEA EXPIRĂ, EDUCAȚIA NICIODATĂ

De 8 feb., 2023 0 No tags 0

A fost mama lui Făt Frumos la Timișoara. Părinții locuiesc la Severin. Într-o zi a copt o prăjitură și două plăcinte. Ne-am dezlipit. Cunoașteți expresia?! Am mâncat o felie, două, trei. Mi-am lins degetele. Am făcut conversație. Îmi place așa mult să gătesc! Mie nu mi-ar plăcea să gătesc în fiecare zi, am mărturisit ghiftuită. Nici nu o fac, nici nu vreau. M-aș plictisi.

Mi-am vopsit părul. Corect este că Andrei mi-a vopsit părul. Am făcut și puțină conversație. Cum e ziua ta? Ce faci toată ziua? Gospodăresc. Mamicesc. Citesc cum găsesc zece minute liniștite. Nu scriu aproape niciodată în timpul zilei. Duc o viață banală.

Le vorbesc tuturor de Soljenițîn. Duminică i-am vorbit mamei lui Făt Frumos și lui Carmen Vulpea boemă. Căutați Vulpea boemă pe Instagram. Azi le-am vorbit lui Andrei și Claudiei Ieremia. De oriunde și din orice fac trimitere la Soljenițîn. Să citesc sau să scriu nu mă plictisesc. Mă satur uneori deoarece mă umplu de emoții și dau peste.

Această viață banală s-a dublat, datorită proiectului #poartariduri, de o existență fantastică. Mă simt ca Bruce Wayne. N-am costum de Batman, nu apăr orașul de răufăcători, nu lupt cu psihopați. În schimb am devenit capabilă să trăiesc viața în clipe. Aceste clipe au devenit secretul meu și al lui Carmen. Întâlnim femei extraordinare pe care le privim, le ascultăm, le fotografiem. Aceste femei au ceva de spus sau nu au nici o părere cum mi-a dezvăluit Claudia Ieremia. Ca să ai o părere, ca femeie zdravănă la cap și cu respect de sine, te informezi, cercetezi sau aprofundezi un subiect. Altfel e corect să nu ai nici o părere.

Ce părere ai despre Teambuilding? Nici o părere. Ce părere ai despre Turcia? Ce părere ai despre Ucraina? Putem să facem o listă.

Viața mea de Wonder Woman mă scutește pentru un timp de gândurile banale. Mă lupt cu apucătura femeilor de a se mutila în numele frumuseții. Le explic frumusețea prin chipuri îngrijite, dar personale. Le reamintesc că frumusețea reprezintă o parte, și nu neapărat imensă, din resursele femeii. Repet! Urlu! Șoptesc! Scriu! O femeie frumoasă fără educație este ca produsele cu vânzare accelerată. Luați, luați că expiră! Frumusețea expiră, educația niciodată!

Foto: Carmen Vulpea boemă

No Comments Yet.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Solve : *
24 × 16 =