Frumuseti in ordini si dezordini

De 21 iul., 2010 12 No tags 0

Doar ore numar de cand am ajuns in tara, acasa, si intr-o liniste alba, de lapte mazgalesc dezordini, ordini, frumuseti in ordini si dezordini.
Acasa, la Severin, a trebuit sa dorm, sa ma trezesc, iar sa dorm pentru a accepta dezordinea. In Germania, a trebuit sa dorm, sa ma trezesc, sa dorm pentru a ma obisnui cu ordinea.
Acasa aveam senzatia ca a explodat o bomba, in Germania nu ma parasea impresia ca exista cineva care imi matura fiecare pas.
Si dupa somn, trezire, somn am redescoperit o stare de bine in ordine si in dezordine. La Severin m-a invaluit Dunarea, dealurile si luceafarul, am cochetat cu el in malul apei, in lumina felinarului, in oglinda retrovizoare. Intunericul s-a catifelat, s-a indulcit pentru sufletul dispus sa se supuna acelei zone geografice.
In Munchen am plecat obrazul in palma si am privit apusul printre cozi de gaste si lebede. Lacul, parcul, doua curcubeie mi-au imblanzit rasa persiflanta de latin.
Am tacut.
Am privit.
Natura, omul, munca.
Am iubit ordinea muncii, am iubit dezordinea leneviei.

12 Comments
 • Dan
  iulie 21, 2010

  De român, nu de latin.

  Dupa alte câteva cicluri somn / trezire, sa redescoperi bucuria a tot ce ti se întâmpla tie.

 • Dan
  iulie 29, 2010

  O fi „Moarte la Venetia” ?

 • ddunia
  iulie 29, 2010

  @Dan

  In ce sens? Eu nu sunt in carantina si nici prizoniera gandurilor patimase!

 • Dan
  iulie 29, 2010

  Nu prea înteleg ce spui, totusi cu câta patima Doamne! Era vorba de „Muntele vrajit”. Cautai ceva acolo acum vreo saptamâna. Ai uitat? Probabil n-ai gasit, ca n-ai mai spus nimic. Ma gândeam ca poate-i alta carte! Nuvela, eseu, vax!! Iar ne aparam?
  Oricum de atunci eu ma tot uit la burtile oamenilor pe strada, poate vad pe unul întors de dincolo. Nimic…
  Scuze, am uitat! Asta a fost off topic

 • ddunia
  iulie 30, 2010

  Nu, nu, clar este Muntele vrajit, dar nu am gasit citatul cu pricina.
  Cum gasesc, cum completez! 🙂

 • Dan
  iulie 31, 2010

  Nici eu nu sunt în carantina. Asta înseamna ca ori am iesit, ori nici n-am fost.
  Ori nu-i clar ce-ai vrut sa spui si atunci mai spune o data, mai rar si cu cuvintele tale.

 • ddunia
  iulie 31, 2010

  De obicei folosesc doar cuvintele mele! 🙂
  Citatul se afla in Muntele vrajit. Daca tot am repetat atat acest titlu, ma gandii acum la adjectiv, ce bine l-a ales!

 • Dan
  iulie 31, 2010

  Care citat, ca nu vad nicio ghilimea? De când tot cauti mortii aia citeam toata cartea de doua ori! Las-o ca macane Duduca! Recunosc ca n-am citit niciunul din cele doua titluri, dar asta nu ma împiedica sa stiu ca exista! Deci astept lamuriri (firesti dealtfel), cu litere mari si desene daca e nevoie si cuvintele tale, îmi pare rau ca repet, „de obicei cuvintele mele” nu înseamna întotdeauna, tu spui asta!
  Râd (astrele) :))))))))))

 • Dan
  iulie 31, 2010

  Cred ca a fost o hiba undeva, te rog sa stergi (respingi) prima versiune, nu-mi pot permite sa fiu compromis de un deget pus aiurea, alaturi…

 • Dan
  iulie 31, 2010

  Multumex!!!

 • Dan
  august 1, 2010

  Nu-ti mai bate capul, hai sa schimbam subiectul, eu am trecut deja la chestii mai vesele de ceva vreme. Iar depozitia domnului Mann nu va schimba mare lucru, scriitorii le mai înfloresc, asa sunt ei, nu trebuie sa luam de bun chiar tot ce zic ei.

 • ddunia
  august 1, 2010

  Nu-mi bat capul, ci ochii, am rasfoit aseara peste 900 de pagini, k intotdeauna randurile cu pricina s-au sustras, dar am regasit alte informatii la fel de interesante si controversate, despre piele k un creier exterior.
  S-o recitesc? La carte ma refer… Asa recomanda si scriitorul, dar de Muntele vrajit si de primul volum din Mizerabilii nu cred sa mai am tragere de inima sa ma mai apuc vreodata.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Solve : *
6 + 14 =