Gaudeamus 2009

De 30 nov., 2009 2 No tags 0

In umbra unei palme presedintiale, pitulat de campanii si scarnavii politice, Targul de carte s-a desfasurat totusi si anul acesta. Scriitori, cititori, curiosi, redactori si librari s-au ingramadit printre standurile aceluiasi complex Romexpo.
Prima zi a Gaudeamusului mi-a asezat in maini o alegorie, am indepartat-o putin pentru o amprenta, apoi am reusit sa zambesc faimei. Salman Rushdie.
Coada pentru sesiunea de autografe aducea mult cu lungile cozi la paine sau portocale, lumea glumea in stanga si dreapta constatand asemanarea.
Promenada printre spatiile amenajate ale editurilor a redat ochilor batranetea. Varstnicii isi disputau microfonul pe-o miscare hilara a batistei ce sterge neincetat coltul plin de saliva al gurii. M-am indepartat cautand pe rafturi tineretea. Dan Sociu si Ana Maria Sandu mi-au revenit intr-o plasa alba de hartie. Achizitionarea unor autori tineri traduce o emancipare literara a mea. Nu ma lipsesc de clasici, ma acopar si de prezent.
Si asigurarea, un fel de impacare cu sinele ca atentia mea se indreapta si spre tinerii scriitori romani. Acord o sansa cu speranta sa primesc una.
Negotul de carti a mers struna. Pagini multe, albe, proaspete in schimbul unor bancnote urat mirositoare. Si anul acesta, Gaudeamusul a parut intocmai unui stop de agheasma in marele ocean politic ce se desfasoara saptamanile astea in tara, in Romania mea, a ta si a lui. A Lui?

2 Comments
 • Dan
  decembrie 11, 2009

  Ai nasul rosu de atâta suflat. Cred ca ti-a trecut raceala. Poate te vaccinezi… Frumoasa fata din dreapta sorelei, când stati în funduri pe scari. Zâmbareata, cârna, mâneci suflecate, cizme gri… Când te vad cât esti de înfofolita îmi aduc aminte de un banc: „Care-i diferenta între un string (asa-i zice aici, ma rog, tonga) la frantuzoaice si la rusoaice: la frantuzoaice le intra în c…, la rusoaice în cizme.”

 • ddunia
  decembrie 11, 2009

  @Dan

  🙂 Mi-a trecut raceala, a recidivat, acum iar imi trece. Domnisoara de langa sorela este o fosta colega de liceu, mama a 2 copii.
  Iar nasul meu a explodat pur si simplu!!!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Solve : *
24 − 3 =