INTERVENȚII ȘI PROSPEȚIME. CINE DECIDE CĂ E PREA MULT?

De 3 aug., 2023 0 No tags 0

Plec la mare. Urmează. Între timp mă pregătesc. Am scos cărți din bibliotecă, beletristică în special. Am dat în lucru la atelier rochii de la Tricoul Inteligent Dunia. M-am programat la tuns. Am contactat-o pe Diana Bobar pentru o fustă de mătase. Josephina mi-a pus inelul de vară pe mână. Propolisul de la Apiarium urmează să-l iau zilele următoare. Am făcut hamam la Anette Spa.

Hamam sau baia turcească înseamnă curățarea profundă a corpului de celulele moarte. Stăteam azi întinsă și îmi priveam mâna. Zăcea moale și parcă separată de restul corpului. Frecvent experimentez senzația de separare a unor părți din corp. Mâna nu a depins azi de voința mea. M-a ridicat maseuza și a forțat mâna să redevină parte din mine. După hamam, la masajul de relaxare, uleiurile pătrund temeinic în piele, am încercat să mă destind.

Leg hamam-ul, beneficiile, de proiectul #poartariduri. În continuare încurajez femeile să-și poarte vârsta cu demnitate. Intervențiile agresive care ne lasă fără asemănare cu mama din care am venit pe lume nu ne întineresc. Caută femeile cu disperare tinerețe fără bătrânețe, dar e un basm, pus în scenă și de la cei de la Auăleu Teatru. Ceea ce căutăm toate de fapt este prospețimea. Dimineața cetățenii aleargă la piață sau la supermarket după legume proaspete. Ni le dorim. Le poftim. Aceleași legume seara nu ne mai atrag atenția. După fetele de 20 de ani îți sucești gâtul. După 40 de ani, după 50 de ani femeile devin invizibile pentru bărbați. Sunt bune, nimic de zis, dar nu sunt proaspete.

Ar fi o prostie să negăm.

Avem strălucire dacă de îngrijim. Hamam-ul îți face pielea să strălucească. Celulele moarte au picat, uleiurile au pătruns adând în straturile pielii. Strălucim. Strălucesc după hamam, iar după câteva ore de soare, puține, gogoloiul e foc și arde, o să-i reamintesc lui Făt Frumos ce femeie frumoasă are lângă el, în ciuda jocului de-a v-ați ascunsa. Azi m-am ascuns în pantaloni scurți, tricou și crocși. Am frământat și aluat să bag la cuptor cornulețele copilăriei. M-am umplut de făină, de lapte, de drojdie.

Urmează dezbaterea despre naturalețe și intervenții. Cât înseamnă prea mult și cine decide că e prea mult?! N-am un plan, lucrez la el, dar am locul. Ne vedem la META Spațiu, la final de august să despicăm firul în patru.

Răspândiți vorba, adăugați în calendar și așteptați invitația.

No Comments Yet.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Solve : *
22 + 15 =