CE ESTE MAI DRAMATIC CA INTIMITATEA UNUI CUPLU CĂLCATĂ ÎN PICIOARE DE O A TREIA PERSOANĂ?!

De 4 dec., 2023 0 No tags 0

Săptămâna trecută, marți, am spart rutina cu un spectacol la Național. Dacă încă n-ați prins de veste, atunci aflați de la mine că repertoriul Teatrului are acum un nou spectacol de comedie. Spectacolul se numește Adevărul.

E adevărat! O să râdeți, nimic tragic. Nici o trimitere la greci, la ritualuri, la moarte nu o să vă tulbure sufletul sensibil. O să vă amuzați cu cea mai frecventă problemă a cuplului modern, infidelitatea. Am râs copios, sala întreagă a râs. Actorii, Alina Ilea, Matei Chioariu, Romeo Ioan și Cristina Konig joacă magistral, umorul fiind cel mai potrivit instrument pentru această situație incomodă a vieții.

El înșală. Ea înșală. Ei înșală. Eu am înșelat. Tu ai înșelat. Noi am înșelat. Am privit publicul. L-am ascultat cum râde. Câți n-am fi putut să ne așezăm pe canapea lângă actori?! Un alt adevăr este că ne plictisim în cuplu, iar plictiseala ne îmbolnăvește. Facem aproape orice să scăpăm de ea. Erich Fromm, sociolog și psihanalist, consideră că avem de satisfăcut un sentiment al dramaticului. Ce este mai dramatic ca intimitatea unui cuplu călcată în picioare de o a treia persoană?!

Din experiență mărturisesc că o dată intimitatea cuplului lărgită pierdem inefabilul iubirii. Neexprimatul devine exprimat.

Mă iubești? Da, te iubesc, dar te iubesc așa, și așa, pentru asta și pentru cealaltă.

Nu o să mai iubim niciodată pur și simplu. A iubi pur și simplu implică extravaganță, iar trădarea ne obligă să facem parte din lumea în care trăim. Lumea în care se gândește nu este lumea în care se trăiește. Gaston Bachelard. Toți gândim Romeo și Julieta. Majoritatea trăim în bovarism, nemulțumirile provocând infidelități.

Rupeți monotonia vieții și ieșiți la teatru, ieșiți în mod special pentru acest spectacol. Răsfățați-vă cu spirit și râdeți înainte de toate.

No Comments Yet.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Solve : *
19 + 3 =