Interpretare: mațul-cimpoi

IMG_5781 (2)Visez foarte mult. Visez de când mă știu. Mă știu de când am început să-mi formulez cererile cu eu. Așadar, eu am visat și visez foarte mult.

În urma literaturii de specialitate, am încercat să-mi notez unele vise. Am pus pe hârtie un vis sau două. Am abandonat. Greu recuperez visul pe hârtie.

Pentru mine, visele semnifică o parte prea puțin cunoscută a psihicului. Nu mă arunc acum să vorbesc despre inconștient. Amintesc însă de visele asociative și de visele simbolice.

Posibil să fi avut un vis simbolic acum câteva nopți. Am visat intestine. M-am apropiat de partea aceea situată între stomac și anus. Am privit concentrată. Cu mâna am apucat o parte de maț. Am dat-o la o parte să examinez sub. Am observat orificiul terminal al intestinului gros.

(Mă exprim după dicționar. Dacă i-aș povesti unui psiholog, întinsă sau nu pe o canapea, aș pronunța alte cuvinte. Pe blog construiesc corespondent. Cenzură sau nu, nu mă interesează acum).

Revin la vis. Interesant, nu că m-a ajutat pe mine la a-mi interpreta visul, dar mi-a rămas bine întipărit, a fost gestul de ridicare a mațului, forma. Urmează să dezvălui forma.

Forma, consistența, impresia: de cimpoi.

Am abandonat mațul-cimpoi după ce am zărit brunul anusului. Cele două imagini, mațul-cimpoi și brunul anusului, conțin o impresie puternică. Reprezentarea lor clară m-a pus pe gânduri dimineața când am recuperat visul.

Firește că am încercat să-l interpretez. Mi-am analizat ziua anterioară visului. Am calculat trăirile actuale. Mi-am permis asocieri.

Vă dezamăgesc, dacă aveți așteptări în urma cărților citite (semnate Freud, Jung, Adler sau Fromm), dar nu am reușit să descopăr nimic.

Nimic în ziua anterioră, nimic în trăirile actuale.

Totuși am dat un sens visului. Visele au sens si pot fi interpretate. Am eșuat în interpretare. Am riscat cu a da un sens. Vă spun.

Consider că sunt în stare de cădere. Moral nu pot să cad. Am mai spus și am mai scris, nu sunt o persoană morală. Acțiunea o păstrez: cad.

Mă prăvălesc spiritual.

Acesta este sensul pe care l-am găsit. Mă privește ce aleg să fac cu informația primită. Inconștient colectiv, refulare, vis simbolic, eu mi-am scos din mine o frământare, o faptă penibilă și impresionabilă.

Stau pe gânduri.

No Comments Yet.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Solve : *
4 × 12 =