Noroc, mame inteligente și iubitoare de sine din toată lumea!

De 7 iul., 2022 0 No tags 0

M-am trezit ieri dimineață. Am mers la baie cu Mateiu. De la baie, am trecut la bucătărie unde mi-am băut paharul de apă și mi-am preparat ceaiul. Am plecat apoi la cumpărături și am mâncat amândoi covrigi de la Lidl. Am trecut și prin Kaufland din cauza lipsei de ghimbir de la Lidl.
Am revenit acasă. M-am jucat puțin cu Mateiu până a venit ora de nani. S-a nimerit perfect pentru a-mi permite să vorbesc în liniște cu Raluca Ciutureanu despre camera Marei. Renovăm. Cei 12 ani ai Marei pretind un design diferit. Nevoile actuale nu se mai potrivesc cu o mobilă roz, plină de unicorni și inimioare.

În timpul schimburilor de replici dintre mine și Raluca, am fiert doi cartofi. I-am zdrobit. Am adăugat lapte, unt, sare și nucșoară. Un piure pentru Mateiu care s-a trezit plin de energie. Și-a consumat-o cu tatăl lui în timp ce eu am pregătit prânzul pentru noi. Am mâncat salată și niște resturi de friptură rămasă de cu seara. Am spălat vasele și am recapitulat ce am stabilit cu Raluca. Mateiu și Făt Frumos s-au jucat, iar când au făcut nani împreună, m-am repezit la laptop. Și am scris. Atunci, fără să mai permit să fiu distrasă. Până am terminat de scris, s-au trezit și băieții, dar au plecat la plimbare. De plimbarea lor am profitat. Am dat cu aspiratorul, am dat cu aparatul cu aburi, am schimbat florile și m-am spălat pe cap.

Ieri chiar le-am făcut pe toate. Am uitat să notez că am mai și citit în acest timp. Unele femei ar profita de o zi atât de încărcată pentru a exagera importanța de a fi mamă. O mamă face, drege, reușește, nu se plânge. Firește că o mamă face deoarece doar când doarme copilul sau e la plimbare dispune de timp. Și-și potențează activitățile și eforturile intelectuale. Un copil te motivează prin reinterpretarea timpului. Nu poți lăsa pe mai târziu spălatul pe cap, scrisul unui articol, spălatul vaselor. Nu, nu! Soarele răsare și apune la anumite ore. Așa funcționează și mamele. Acum răsare soarele nu mai încolo. Mamele nu se plâng pentru că au înțeles că pierd timp. În loc să-l pierzi, îți torni un pahar de vin, pui un film de colecție, James Bond, și asculți liniștea serii.

Noroc, mame inteligente și iubitoare de sine din toată lumea!

No Comments Yet.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Solve : *
24 × 10 =