Mercedes Benz driving events

De 28 ian., 2011 4 No tags 0

Acest post il doresc o relatare, fara filtru sentimental, doar o expunere a unor activitati din aceasta saptamana.
Luni am zburat din Munchen spre Arvidsjaur, Suedia. Am aterizat la ora 14.30. In aeroport am fost asteptati de organizatorii evenimentului. Acum este intocmai nimerit sa spun ce eveniment.
Mercedes Benz driving events.
Toata saptamana m-am dat cu masinile pe un lac inghetat. Revin insa la ziua de luni. De la Arvidsjaur am fost transportati cu un autocar la Sorsele. Acolo ne-am cazat, iar imediat dupa ce ne-am lasat bagajele in camera ne-am reunit cu totii in fata hotelului.
Un grup de 11 persoane, eu ma numar printre ele si am partipat doar ca insotitor, ne-am urcat in masini si am mers pana la garajul Mercedes.
Masinile lustruite si impartite pe categorii asteptau pornite in fata garajului viitorii soferi. S-a mers la lac unde s-a luat o mica gustare intr-un tipi situat la mijlocul lacului. Tipi este o cabana micuta de lemn.
Dupa gustare, baietii si o duduie s-au dezlantuit pe lac in jur de 2 ore.
La sfarsitul acestor 2 ore ne-am inapoiat la hotel si ne-am reintalnit la 19.30 pentru cina.
Ziua de marti a inceput la 7 jumate. Ne trezeam, luam micul dejun, iar apoi oraganizatorii ne transportau la garaj pentru a intra in posesia masinilor.
Masinile, toate clasa C, erau totusi diferite. Un numar de, nu stiu sa spun insa cate, aveau tractiune pe spate, iar altele tractiune integrala. Redau explicatia lui Fat Frumos.
Soferii aveau circuite de facut, nu mergeau oriunde pe lac. In fiecare zi a existat si un concurs. La ora 12 jumate ne deplasam putin deasupra lacului si luam pranzul intr-un tipi mai mare ca cel de pe lac. Am fost ospatati cu ciorba fierbinte, picanta si mancaruri traditionale suedeze, carnea de ren si urs nu a lipsit.
Imediat masa terminata, ne inapoiam pe lac si pana la 16.30. soferii continuau sa se joace cu masinile pe lac. Reveneam la hotel in jur de ora 17.
Individual, 2 ore puteam face ce ne taie capul, de obicei ne taia capul prin dus si prin pat. La 19 ne intalneam din nou pentru cina.
Am facut asta timp de 5 zile, pana azi. Pe langa saniusul Mercedes, am mai luat parte la o plimbare cu snowmobilele si o plimbare cu sania cu caini. Intr-o alta seara s-au servit aperitive intr-un iglu, iar aseara participantii au fost premiati.

O sa pun acum cateva poze.
Evenimentul acesta a constituit pentru mine o experienta, am participat la el doar datorita lui Fat Frumos, un impatimit al masinilor si al acestei firme cu precadere. O sa revin in cateva zile cu sufletul la aceasta excursie.

4 Comments
 • Mihai
  ianuarie 29, 2011

  suedia, iarna, lac, gheata… nu pot sa cred ca ati ratat o baie la copca…

 • dunia
  ianuarie 29, 2011

  @Mihai

  🙂 Eu sunt recunoscatoare k am ratat.

 • Costel
  ianuarie 31, 2011

  Copca e mai mult pentru pesti

 • dunia
  ianuarie 31, 2011

  @Costel

  Mai mult? Nu exclusiv? 🙂

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Solve : *
12 − 4 =