Mozart si S. Oliver

De 4 feb., 2009 4 No tags 0

Am fost in vizita la Mozart, cu doua secole intarziere, absenta compozitorului intampina. Rapid am strabatut camerele, am poposit doar in fata unor gemulete din perete. Parul micutului Mozart…
Muzeele nu ma atrag, dupa ce am acceptat simulacrul unui camin vetust, mi-am lasat capul pe spate intr-un hohot de ras, si i-am soptit prietenei mele sa mergem sa vedem cum o duce si Oliver, S. Oliver, magazinul fiind imediat langa.
Azi furai un pui de somn, baie de soare, efect de vara „vorbitoare” intr-un sezlong acoperit de-o paturica. La 1800 de metri altitudine, motaitul imediat dupa o supa imi redestepta o valva de scolarita. Avusei povetele mamei intr-o ureche, o desteptare in cucurigul pasarilor de curte, o neliniste a unei lectii nu prea bine invatate.
Nu ma pierd, ma culeg, stabilesc sa fiu om.

4 Comments
 • Dan
  februarie 8, 2009

  De ce nu scrii Dunia mai mult? Sa scrii pentru altii, ca sa-i linistesti, sa-i imbogatesti. Ca altfel ajungi la 58 de toamne, cum spune un clasic, si incepe sa-ti para rau ca n-ai citit mai mult, ca n-ai scris mai mult. Si te apasa din fata ceva ce stii ca se apropie si din spate tot ce-ai adunat intr-o viata, bun sau rau. Mai mult rau, ca altfel nu te-ar apasa. Citez din citate din Heidegger si Ionesco, via Liiceanu.

 • ddunia
  februarie 8, 2009

  @Dan
  Am 25 de veri si regret k nu scriu mai mult! Dar am si eu un plan…:)
  Cu blogul asta, nu considerati k deja scriu pt altii? Ce anume ati citit din Liiceanu?

 • Dan
  februarie 8, 2009

  52 erau adevarat toamne, 25 sunt chiar primaveri. Sa scrii cum spunea profesorul tau. Am avut si eu o intalnire iarna asta cu profesorul care ne-a slefuit viitorul, mie si lui Costel. Si altora. Poate am sa scriu despre el pe blogul meu. Liiceanu? Termin acuma Scrisorile … Daca stiam de la inceput de 25 de ani poate foloseam si eu distanta pluralului. Dar acuma faptu’i consumat.

 • ddunia
  februarie 8, 2009

  @Dan
  Ne lipsim de distanta pluralului:)
  Astept sa citesc si Revederea ta …

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Solve : *
29 × 23 =