O capră în Alpi, un curcubeu în Ungaria și tei în România

De 14 iun., 2012 14 No tags 0

Săptămâna trecută în Tirol, la Seefeld, ne-am avântat să facem și o drumeție în Alpi. Am fost într-un loc extraordinar, sunt sigură. Ochii au fost cei mai păgubiți, abia au zărit prin ceață, de aceea îmi place să zic că cele câteva zile în Austria le-am petrecut cu capul în nori.
Am urcat cu trenul până la o cotă, de acolo cu telecabinele până la 1800, iar până pe la 2500 am luat-o la picior, eu și un prieten, ceilalți s-au lăsat păgubași.
Am înaintat în dimineața aia într-o orbire albă, uneori, o fereastră în nori ne mai permitea să bănuim măreția peisajelor alpine.
Am urcat și am urcat, am traversat o porțiunea de zăpadă în cizme de vară. Gâfâind am mai mers de-a lungul marcajelor, iar acolo unde nu am mai zărit nici un marcaj, doar o capră s-a uitat la noi.
Nu știu cum arată Alpii la 2500, dar eu am urcat și nu-mi pare rău. Am fost și inconștientă, o inconștiență sinonimă cu prostia, dar tot nu-mi pare rău. La coborâre cerul s-a limpezit puțin cât să ne facă în ciudă cu verdele crud pe care ni l-a ascuns în nori.
La întoarcerea în țară, în Ungaria, am mers cu curcubeul în față. După norii obraznici din Austria, Ungaria mi-a răsfățat ochii în splendidele culori ale soarelui și ale apei.
Iar acasă, am coborât direct în miresme de tei.
În ultimele zile am simțit că Natura mă îndrăgește.

14 Comments
 • Dan
  iunie 14, 2012

  Si capra? N-ai pomenit de ea!

  • dunia
   iunie 15, 2012

   Cum nu am pomenit?

   Gâfâind am mai mers de-a lungul marcajelor, iar acolo unde nu am mai zărit nici un marcaj, doar o capră s-a uitat la noi.

   Uite capra!

 • arakelian
  iunie 15, 2012

  haha, capra relateaza :))))

  • dunia
   iunie 18, 2012

   Care capra?

   • arakelian
    iunie 18, 2012

    pai tu. Ca umbli pe drumuri de munte ( adicalea drumuri de capre negre)

 • Vladimir B.
  iunie 15, 2012

  Poate nu întotdeauna înălţimile trebuie văzute, simţirea lor devine mai presus de ochi!

  • dunia
   iunie 18, 2012

   Uneori chiar nu trebuiesc vazute, dar de verdele Alpilor as fi vrut sa ma pot bucura. Dar nu ma plang, am fost intr-un loc extraordinar, stiu asta.

   • Vladimir B.
    iunie 19, 2012

    desigur, e mai bine să ştii decât să vezi, doar. Bucuria ştiinţei (şi a cunoaşterii) copleşeşte adesea frivolitatea vederii sterpe)

 • Ring de dans
  iunie 16, 2012

  Superb, la 2500 m inaltime as fi urcat si eu! Imi place sus pe munte, e un sentiment de libertate care nu seamana cu nimic altceva 🙂

 • dunia
  iunie 18, 2012

  @arakelia

  Am umblat pe carari de munte, bine totusi ca sunt capra neagra. 🙂

  • arakelian
   iunie 18, 2012

   am dat intr-o zi, nas in nas, cu caprele negre. In Retezat, in rezervatia naturala,trecea o turma spre rezervatia stiintifica ( incepea dincolo de creasta, loc unde nu intra decat 2 cercetatori pe an, si 3 biologi). Mi-au rasarit in fata, 4-5, de dupa o colina. M-am oprit speriata, fara replica- eu capre negre la nici 100m nu am mai vazut. Nici ea nu a mai vazut oameni asa aproape, avand o reactie similara: stateam fata in fata, nemiscate, ea dand din coada, eu din puls. Probabil nu au parte des de oameni, si nici de oameni galagiosi. momentul de privit ochi in ochi a durat 2-3 secunde, sau o vesnicie.
   A plecat zburdand, alaturi de suratele ei.

   P.S. de ce li se zice capre negre, cand ele sunt maron inchis?

   • dunia
    iunie 18, 2012

    De ce ni se spune rasa alba cand suntem mai mult roz? Replica asta se poate sa fie furata dintr-un film. 🙂

   • arakelian
    iunie 18, 2012

    erau fiilmele alea cu indieni si fete palide, haha.

 • dunia
  iunie 18, 2012

  Mai degraba intr-un film despre Martin Luther King si superioritatea rasei albe. Sau roz?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Solve : *
8 + 19 =