10 Comments
  • Andra
    septembrie 18, 2009

    Ştiu eu de la discuţia purtată la Dialogul Artelor că te frământă asta. Propunerea ta de întoarcere spre educatorii mlădiţelor ţării se poate înfăptui numai dacă se vrea de „sus”, pentru că educatorii de jos care fac treabă sunt doar câţiva, la fel ca şi profesorii din şcoli. Prea puţini îşi fac treaba de dascăl şi prea mulţi acceptă referate de pe net.

  • ddunia
    septembrie 18, 2009

    @Andra
    Nu ma simt niciodata comod in preajma persoanelor care se rusineaza de ceea ce sunt ori ceea ce au.
    Problema cu educatorii, cu profesorii vine de acolo k si ei se iubesc prea putin, cred eu!!!

  • Tomata cu scufita
    septembrie 18, 2009

    Uf… ce frumos ai vorbit, ce plin de adevar. Ma gandeam si eu la ceva asemanator auzindu-i pe doi dimineata la radio. Improscau cu atata noroi in popor, in cei care ne fac de rusine, in cei care ne defaimeaza peste hotare. Of, deja simt ca nu mai pot cand tot e stim sa vorbim despre noi e la modul negativ. Si m-am saturat sa merg in strainatate si sa ii vad pe unii cum se manifesta. Imi vine sa pleznesc de nervi cand nu isi pot tine gura si cand nu se pot abtine de la comentarii sau urlete. crede-ma ca si mie mi-a fost rusine de cateva ori ca impart tara cu niste nesimtiti. Dar din fericire nu toti sunt asa si e pacat sa generalizam.

  • ddunia
    septembrie 18, 2009

    @Tomata cu scufita
    Eu as avea o intrebare pentru toti cei care improasca in romani: ce fac ei pentru a indrepta ceva in tara asta? Multi, nu generalizez, critica marlania romanului in timp ce-si arunca tigara pe geam, tot acelasi nu-si aduna gunoiul dupa o iesire in natura, nu-si duce tava dupa ce a mancat la mall. K la noi nu face nimeni, de ce sa fac eu? Nu asa se gandeste? Ba fix asa, din pacate, dar asta nu ma descurajeaza, Doamne ajuta!!!

  • Dan
    septembrie 18, 2009

    @Dunia
    Voiam sa scriu un comentariu serios si am s-o fac pâna la urma. Pardon, dar e semn bun ca îmi vine sa râd. Ai dreptate: „Domane ajuta!!!”, poate „domani”, daca facem ceva azi!

  • ddunia
    septembrie 18, 2009

    @Dan
    Repede, repede ma prinzi tu!!! 🙂 Corectai, sa-mi fie cu iertare…

  • Dan
    septembrie 19, 2009

    Vai de mine, da’ cum poti sa crezi asa ceva? Ai facut un joc de cuvinte care mi-a placut!

  • Dan
    septembrie 19, 2009

    Pâna la urma vad ca problema nu este ca unii compatrioti urla, scuipa sau fura, ci ca alti compatrioti care au un microfon sau un pix în mâna critica toata natia de-a valma. Sa stiti ca si « afara » se întâmpla la fel. Au si ei aici urlatorii lor de toate neamurile si emisiunile si articolele si cartile lor unde se critica frumos.
    Educatia se degradeaza peste tot. In România o vedem (vedeti) mai bine. Eu o vad aici. Exact cea de la baza, a mladitelor. Nu cred ca urlatorii si scuipatorii or sa dispara asa de curând. Dar sa nu fie confundati cu un popor întreg. Iar aici cred ca D-l Mihaies ar trebui sa stie ca nu rezolva nimic scriind : nici nu-i educa pe cei needucati, nici nu-i lamureste pe americani de exemplu ca nu românii astia sunt beleaua lor. Pentru ca nu doar ei fac asa ci si unii arabi si unii chinezi si unii negri si … unii americani si unii francezi. La fel sa stie si ICR-ul si Ministerul Culturii si cel de Externe. Ar trebui sa faca, nu stiu ce, ca sa se afle aici ca motorul cu reactie a fost facut de un român, stiloul si insulina la fel si exemple mai sunt. Dar în nici un caz asta nu se rezolva cu vaci roz cu fundul pictat. Si s-ar putea sa aveti surpriza sa vedeti ca un român care scuipa seminte pe jos, pentru ca n-a fost învatat ca nu-i frumos, sa aiba înca unele valori fundamentale care aici au disparut de cel putin o generatie, adica de când ei o duc mai bine ca noi, în parte si datorita noua, românilor. Ma bucur sa vad ca unii colegi de aici redescopera aceste valori în România: sunt zeci pe care i-am calauzit pe la noi, unii merg în fiecare an sa ne descopere temeinic, ba chiar unul vorbeste româneste, este cetatean român si are si o casa la Timisoara.

  • ddunia
    septembrie 19, 2009

    @Dan
    Problema stii care este, dupa mai multe constatari? Fiecare se crede mai bun, mai destept, mai frumos k cel de langa el. Dispretul este aproape o moda, la fel k imprimeul leopard, silicoanele si BMW-ul.
    Si romanii aleg intotdeauna sa dea exemplu Germania sau Franta, sau Anglia. Dar ignora faptul k acolo lumea munceste, nu se fuduleste, sau si munceste, si se fuduleste!

  • Dan
    septembrie 21, 2009

    „Toti oamenii sunt la fel de buni” zice un proverb canibal (à propos de o recenzie pe care ai facut-o acum vreo juma’ de an), poate l-am mai spus. La nivelul unei natiuni inertia este mult mai lenta decât frâna la o masina. România este incomparabil mai bine acum decât acum zece ani când am plecat eu, iar Franta mult mai prost. Daca voi acolo spuneti ca înca ceva nu-i în regula, eu pot spune aici ca ceva „începe” sa nu fie în regula, si stiu ce spun pentru ca stiu unde se poate ajunge, astia de aici si de azi habar n-au. Dar, este un dar… Cititi scrisorile din Romania ale lui Huidu si Bendeac, cititi scrisoarea Cristianei Alexandra Levitchi, vedeti ce scrie si aici:
    http://dorinalexandra.blogspot.com/2009/02/natiunea-lui-sadoveanu-eliade-si.html
    si credeti-ma ca nu eu sunt rasist: daca tiganii mi-au spart de doua ori masina si de doua ori casa, înseamna ca ei sunt rasisti, exista si un rasism „pe invers” tot asa cum exista si o „discriminare pozitiva”, pentru ca eu nu le-am facut lor niciodata nimic. Ei urla, ei scuipa si noi avem de tras. Noi, adica voi acolo si noi, adica eu aici. Imi pare rau, pentru mine tiganii sunt tiganii din taraful lui Dinicu, cei care la deschiderea nu stiu carei Expozitii mondiale au fost singurii care au cântat, pentru ca a fost o pana de curent si ceilalti au rams „pe întuneric” cu partiturile în fata, dar „ai nostri”, si o spun cu mândrie, erau „urechisti” si au „zis-o” cum trebuia.
    Am început cu o gluma, termin cu alta: un laureat al premiului Nobel pentru literatura spunea ca se cheltuiesc acum mai multi bani pentru silicoane si „întaritoare” decât pentru Alzheimer, asa încât peste câtiva ani o sa fim foarte „dotati” dar n-o sa mai stim la ce servesc toate astea.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Solve : *
17 + 8 =