Propriul basm

De 27 dec., 2009 4 No tags 0

Nu mai sunt o femeie frumoasa.
Negatia din aceasta propozitie a secundei prezente nu rezulta defel dintr-un moment trecut in care as fi afirmat ca sunt o femeie frumoasa.
Mereu mi-am zis si am soptit celor ce m-au ascultat ca descriu o domnisoara draguta, ascunsa, seducatoare. Niciodata nu mi-as fi colorat discursul si impresiile despre mine intr-o formula pauneasca.
Dupa opt luni de sarcina ma mahneste realitatea mea de demoazela. Tin mult sau prea mult la aspectul fizic. Ma uit minute in sir la mine in oglinda cu speranta sa descopar unele trasaturi osoase ce inainte nu le luam in seama. Farmecul femeii gravide nu ma prinde, nu-l zaresc.
Superficialitatea femeii m-a derutat. Tanjesc dupa tocuri, mi-am cumparat tocuri.
Nu gasesc in mine pareri de rau din cauza acestei descoperiri, ca si cum acesta lipsa de adancime mi-am recunoscut-o intotdeauna, sarcina doar m-a provocat s-o confirm, s-o spun cu voce tare.
Imi ofer tineretea fara batranete, imi traiesc propriul basm, si ma las totusi terfelita de sentimente sumare, abjecte, ignobile, iar eu pretenduiesc fapturii mele exigenta, autoritate, competenta.

4 Comments
 • madelin
  decembrie 28, 2009

  Vaaaai, Ddunia, habarnai tu cat de frumoasa esti!

 • Cârtiţoiu'
  decembrie 28, 2009

  Nu pretind să spun că ştiu cum e – adică să fiu însărcinată – dar sentimentul de femeie superficială mă doboară şi pe mine câteodată. Şi, deşi nu-mi place să port tocuri sau să mă aranjez nu ştiu cum, fiind prea leneşă din fire şi mult prea comodă, mă opresc câteodată în faţa oglinzii şi-ncep şi-mi imaginez sau încep să mă critic. Noroc că nu durează mai mult de 2 zile.

 • hohoho
  decembrie 28, 2009

  Femeie frumoasa, tu… ?…hmmmmmm, niciodata, ai gandit bine, dar seducatoare, draguta asta e parerea ta, cumparati o oglinjoara „seducatoareo” sau nu mai vezi bine?

 • ddunia
  decembrie 28, 2009

  @Madelin

  Mersi, venind din partea unei mame, trebuie musai sa te cred! 🙂

  @Cartitoiu

  :)Pe sarcina o sa se dubleze zilele astea!

  @hohoho

  Parerea mea, parerea altora… Si sunt intr-adevar draguta, prea draguta pentru tine!!!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Solve : *
4 − 1 =