Numărați și o să vă schimbați viața

De 16 sept., 2022 0 No tags 0

Fierbe supa. Am găsit rasol de vită la supermarket. Cântă Thelonious Monk. M-am așezat la masa de la bucătărie să scriu. Gătesc și ascult jazz.

Oamenii se omoară în continuare în lume, lumea de lângă noi, lumea îndepărtată de noi. Unora le este foame. La mine în bucătărie este o atmosferă plăcută în ciuda zgomotului produs de hotă. Nu-l suport.

Am adormit aseară cu gândul la scris. În fața ochilor aveam brățara lui Sorin Oncu. În minte derulam cuvintele lui. Am renunțat să mai port brățări, nu-i plăceau lui. Nu trebuia s-o fac. Avea dreptate. N-ar fi trebuit. Dacă nu renunța, ar fi fost, la momentul despărțirii, mai puțin nervos. Am întors scena asta pe toate părțile. Oboseala nu mi-a permis să mă ridic din pat. Cu o noapte înainte, nasul înfundat al lui Mateiu m-a ținut trează.

Aseară, în loc să scriu, m-am zvârcolit în așternutul proaspăt schimbat, cearșaf alb, totul alb, cu miros plăcut. Fața de pernă are o dungă brodată. Par motive românești, dar lenjeria am cumpărat-o de la Ikea. De ce a renunțat Sorin să mai poarte brățări? De ce renunțăm la noi când intrăm într-un parteneriat? Aceste renunțări ne dau peste cap dacă ajungem la o despărțire deoarece ne înfuriem pe noi. Sorin era furios pe el. Cu toate înfruntările dintre noi, el și ea, el și el sau ea și ea, este benefic să acționăm fiindu-ne nouă înșine fideli.

De ce renunță cel care renunță?
De ce pretinde cel care pretinde? Cine se crede și de ce i se permite să se creadă în măsură?
Abia am adormit, deși îmi era somn. Dacă pretindeți, atunci sunteți prost crescuți. Dacă renunțați, atunci sunteți prost crescuți. Pe cine interesează să se schimbe și să înceapă să fie conform propriului sine? Doritorii să înceapă prin a numără în gând până la 5. Insultător de simplu, dar numărați.
1,2,3,4,5.
După 5 întrebați-vă cine vă credeți.
După 5 întrebați-vă de ce renunțați.

Numărați și o să vă schimbați viața.

Foto: Simona Nuțu

No Comments Yet.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Solve : *
16 + 14 =