Și Dana Budeanu, și coronavirus au nevoie de gazde

Când o zi începe ca oricare alta. Sună alarma. Miau, miau! Motan îmi arată direcția bolului. Mara se întoarce pe partea cealaltă. Sâmbătă să pui alarma. Să mă trezesc, dar să mă culc la loc. Eu aprind lumina la bucătărie și pornesc fierbătorul. Când o zi începe ca oricare alta. V-am schițat.

Când nu începe. Te uiți la Dana Budeanu? Ce părere ai despre virusul din China? La ora actuală, în România, Dana Budeanu și coranavirus își dispută întâietatea. Și Dana Budeanu, și coranavirus au nevoie de gazde. O să răspund la prima întrebare. Mă uit uneori la. Acum mulți ani am citit Manual de stil și am achiziționat câteva rochii. Îmi place de?
Pe alocuri sunt de acord cu ceea ce spune. Despre îngrijirea femeii, despre emascularea bărbatului. Îmi displace cum o spune.
Când eram copil mergeam cu caprele pe câmp și participam la meciuri de fotbal cu tata. Știu să înjur. Am înjurat. Înjur uneori. Prezentarea necioplită îmi e familiară. Nu mi s-a potrivit, nu am cultivat-o, am stârpit-o. Prefer cinismul și ironia. Să-ți iei timp de gândire pentru a realiza dacă ai fost sau nu jignit. Cu siguranță admir corpul Danei Budeanu. Despre persoana ei nu emit nici o opinie. Nu o cunosc. Despre personajul ei am încercat în rândurile de mai sus să-mi exprim părerea.

Am tras o concluzie despre fenomenul Dana Budeanu. Este un fenomen. Dana Budeanu este un produs al societății românești. Reprezintă majoritatea. Ar fi greu să se ridice din cetățenii țării o Kate Middleton. Cei oripilați de Dana Budeanu să reflecteze. De ce mă deranjează? Femeia spune lucrurilor pe nume, pe înțelesul tuturor. Nu este Dana Budeanu responsabilă de șmecherii și găinarii țării. Ea îi arată cu degetul cât să înțeleagă și ei.

Dana Budeanu oglindește societatea românească.

O să răspund la a doua întrebare. Ca reacție, am ridicat din umeri. Am zis: Am auzit la radio ca SARS-ul a omorât mai mulți oameni. Să ne spălăm pe mâini, să luăm tonic de la Apiarium pentru imunitate și să nu contactăm virusul. Ce altceva aș putea spune?!

Nu prea se potrivește să râdem înainte de toate.

Foto: Bogdan Mosorescu

1 Comment
  • o femeie
    februarie 6, 2020

    Nici eu nu am digerat pe Dana Budeanu – ce spune e pe gustul meu dar modul nu e pe gustul meu. Efeminizarea barbatului e si la italieni (colegul din spate, italian din tata in fiu de zeci de generatii imi spune ca au si nume specifice si ca ii intelege pe aia de stau inca cu mama la 30 ani si glumele ca vine mama sa inveleasca baiatul insurat bine…. ) .
    Cu virusurile, fiind in alta tara, aici iarna de iarna avem recomandari de bun simt: spalat pe maini si dormit bine (suplimente nu se recomanda fara analize, mai ales ca nu sunt reglementate pe piata europeana). Inca am cunostinte in domeniu si ii aud e-coli, H1A1, porcina, aviara, pesta, vaca nebuna etc.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Solve : *
25 − 16 =