Spontan. Muzică, dans, schi, erotism la Muntele Mic

Anul trecut la Timișoara a început spontan o petrecere. A apărut pe neașteptate și a acționat cu promptitudine. Te invita să te bucuri de apus. Pe lângă muzică, lichide de astâmpărat setea, conversații, flirturi, propunerea de a privi cum coboară soarele a atras atenția.

A doua petrecere a fost așteptată. De la a treia a devenit clar că orașul are un nou obicei urban, o semnătură a unor tineri cu convingeri proprii. Distracția, așa cum o înțelegem noi azi, poate să iasă din încăperile obscure. Spațiile aerisite nu împiedică destinderea sufletească.

Palmaresul orașului înscrie succesul Spontan, o petrecere cu marcă înregistrată.

Patru tineri anunță pe rețelele de socializare petrecerea. Urmează să se întâmple în data de. Locul nu este divulgat. Lumea așteaptă. E jocul de-a v-ați ascunselea pe care nu ne săturăm niciodată să-l jucăm indiferent de vârstă. Cu puțin înainte de petrecere, cu surle și trâmbițe, cu emoji, gifsuri și stickers găsești numele locului. Așa se face că lumea a pornit spre aerodrom, spre centru de echitație, spre Cramele Recaș și Thesaurus.

Weekendul acesta Spontan are loc la Muntele Mic, la baza telescaunului Valsanul, ora 12. Distracție la munte, exact cum petreceau și se răsfățau zeii. Zei ne simțim și noi când ne detașăm de muncă, de grijile zilnice, de facturi și de rate la bancă. Muzică, dans, schi, atitudini bahice, erotism, voie bună, toate într-un peisaj de munte românesc. Știm cu toții ce munți nemaipomeniți avem! Mick Jagger spunea: Toate dansurile sunt sublimări sexuale. La final de săptămână, nu veți mai avea nevoie de telefoane, corpul va da mesaje pentru voi. Corpul va arăta disponibilitate, dorință sau orice altceva.

E un prilej formidabil pentru petrecăreți. Distracția într-un cadru pitoresc, aproape de casă, dar nu acasă, în haită, dar cu posibilitate de a te retrage într-un colț pentru intimitate atrage. Mă atrage. Îmi iau porția de munte, de distracție, de râs, de Jager. Când schiez, închid uneori ochii și experimentez iluzia libertății. Nici o constrângere, nici un stres, nici o rușine, nici un disconfort, nici un rid nou apărut, nici o durere.

Schiez și simt. Beau și simt. Mănânc și simt. Dansez și simt.

Corpul e viu, e destins, se mișcă spontan.

Să petrecem din când în când și să râdem înainte de toate.

Foto: Simona Nutu

No Comments Yet.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Solve : *
25 + 26 =