Stau acum cu mintea cracanata

De 31 oct., 2011 0 No tags 0

Mi-am achizitionat, de la un targ pentru mame sau bebelusi, nu stiu sa spun exact, nici nu prea ma intereseaza, 3 carti care au rolul de a adauga educatiei mele informatii despre o buna comunicare cu copiii. Nu caut sa inteleg toti copiii, dar nu exista carti cu titlul Eu si Mara.
Le-am frunzarit pe toate, una o gasesc bunicica, una traduce clar apa de ploaie, iar alta contine multa psihologie, dar nu ma lepad de ea.
Stiu foarte bine ca nu trebuie sa-mi cresc fata dupa carti, dar de unde anume sa-mi umplu golurile educatiei materne? Am adunat material educational matern de la mamanu, de la buni, de la mame prietene, am adaptat tot dupa sufletul meu, dar simt ca nu este suficient.
Asa ca apelez tot la carti si adaptez dupa simtirile mele.
Cartea pe care am gasit-o bunicica am inceput s-o citesc saptamana trecuta. M-a pus oarecum pe ganduri si cel mai important, am descoperit intre filele ei metode ce pot fi intr-adevar aplicate.
Copiii trebuie ascultati si orice traire a lor se cuvine a fi abordata de la un metru, de obicei adultii abordeaza copiii de la un metru si jumate, si saizeci, si optzeci, sa zicem.

Copilul: Mi-au mai adaugat o materie in plus semestrul asta.
Adultul: Ei lasa, ca doar nu a dat greul peste tine.

Greul a dat peste copil, dar adultul e coplesit de greutate, caci fiinta lui e seaca la nevoile unei persoane sub un metru jumate. Inteleg primul zvacnet al adultului, am zvacnit des in asemenea replici, dar incerc sa ma opresc. Stau acum cu mintea cracanata, aprob adultul, inteleg copilul. Imi este usor, deoarece mi-am dat seama ca neintelegerea se inradacineaza nu numai intre persoane ce-si numara anii, mai mic sau mai mare, ci si intre persoane cu un numar egal de ani.
Eu nu ma mai inteleg cu prieteni de-ai mei din cauza neintelegerii si a neascultarii. Cei mai multi oameni nu incearca sa inteleaga si nu cauta sa asculte. Felul de a fi al cuiva e nul, multi judeca doar dupa propria fire. Si copiii se razvratesc, iar adultii se cearta.
Asfel, in volta asta nemernica, ne pierdem unii pe altii.

Sa schimbam putin.

Copilul: Mi-au mai adaugat o materie in plus semestrul asta.
Adultul: Asta inseamna ca o sa ai un semestru destul de greu.

Adultii pot sa coboare, cu o replica, jumatatea de metru se transforma in bunavointa si iubire.

No Comments Yet.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Solve : *
30 × 22 =