Te-ai schimbat

De 23 iul., 2012 5 No tags 0

Am păstrat în viața mea prieteni care mă cunosc anterior programului meu de autoeducație. Prietenii ăștia m-au primit în viața lor înainte să merg cu personalitatea la coafor. De aceea, în ultimii ani m-am tot confruntat cu te-ai schimbat.
Te-ai schimbat a devenit subiect pe blog, deoarece, în cele mai multe cazuri, l-am perceput într-o notă defavorabilă și ușor disprețuitoare.
Și mă deranjează.
M-am schimbat, da.
Dar faptul că m-am schimbat mie îmi revine ca ceva perfect normal. Nu am putut să rămân la 16 ani, nu am putut să rămân la 20 de ani, nu am putut să rămân la 25 de ani.
Nu cred că o să rămân nici la 29, deși îmi place de mine foarte mult acum.
Iar vara asta, privind atent infinitul mării, bălăcindu-mă cumva cu ajutorul imaginației pe linia orizontului, mi-am transformat acest te-ai schimbat din deranj în punct tare.
M-am schimbat pe o linie a evoluției, m-am schimbat comportamental, de la întâlnirile cu timpul mi-au rămas câteva semne, dar sufletul e în același loc, îndrăgostit de aceleași fețe.
Uneori, efuziunile mă împing spre anumite gesturi lirice. Mă folosesc de versuri, nu ale mele, să amintesc unei prietene că e frumoasă, alteori îmi așez mâna pe mâna surorii mele, cu mintea plecată undeva după Ghițulașa, ca să știe că și eu sunt acolo, alteori mă opresc din ceea ce fac și privesc foarte atentă omul de lângă mine și dau telefoane fără nici un fel de treabă. Ce mai faci?
Cu sufletul ăsta al meu, păstrat curat cu ajutorul prietenilor și familiei, te-ai schimbat nu înseamnă altceva decât ai crescut mare.
Am crescut ca în vorba adulților de amânare. Și cum eu nu mi-am amânat autoeducația, am crescut și mai repede.
Așadar, m-am schimbat. O să mă mai schimb, nu știu însă dacă o să mă mai îndrăgostesc.

5 Comments
 • midush
  iulie 23, 2012

  Piesa Changes (Black Sabbath) se potriveste perfect: http://www.youtube.com/watch?v=ueJisPpkzpY

  Lyrics: http://www.lyrics007.com/Black%20Sabbath%20Lyrics/Changes%20Lyrics.html

  • dunia
   iulie 24, 2012

   Mersi de melodie, am ascultat-o aseara de 2ori. 🙂

   • midush
    iulie 24, 2012

    Cu placere!

 • Meet The Sun
  iulie 24, 2012

  M-a intrigat tare postul asta (tocmai mi-a zis cineva pe blog ca par schimbata…) si am cautat intru-catva raspunsuri aici. Nu le-am gasit caci mai am de crescut, dar ultima fraza m-a lovit ca un trasnet. Hm. Suna ca o auto-condamnare. Ce vrei de la viata ta m-am intrebat si faptul ca pot alege „linistea” ii displace firii mele.

  • dunia
   iulie 24, 2012

   Ultima fraza? Dar ce frumos ar fi sa fim surprinse!
   Daca ti se spune pe blog ca pari schimbata cu siguranta nu o sa gasesti raspunsuri in acest text, poate in altul separat.
   Si mie mi s-a spus, de multe ori chiar, ca m-am schimbat in ceea ce priveste blogul, dar aici se refereau la scris.
   Cine imi citeste blogul de la inceputuri imediat a sesizat cuvantul meu schimbat, caci si in scris se observa ca am trecut la alt nivel.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Solve : *
12 + 20 =