SCOATEȚI ADOLESCENȚII LA SPECTACOLUL ÎMBLÂNZIREA SCORPIEI DE LA NAȚIONAL

De 9 apr., 2024 0 No tags 0

Dacă unii dintre voi aveți în ogradă adolescenți așa cum am și eu, atunci vă propun să-i scoateți la spectacolul Îmblânzirea scorpiei de la Național. Citiți Național Timișoara pentru cei din afara spațiului bănățean.

Adaptarea după Shakespeare o să-i atragă, poate, dar regia lui Radu Iacoban o să-i fascineze. Vă jur! Mara a stat cu gura căscată tot spectacolul, iar când mezinul, Matei din tei era gata să ne scoată din sală prin tărăboiul declanșat acasă, tot chipul i s-a schimonosit. N-am părăsit sala, norocul nostru!

Finalul spectacolului a prilejuit contactul Marei cu credibilitatea. Mama, chiar am crezut că s-a supărat actrița (Flavia Giurgiu)! I-am zâmbit cu drag perpelindu-mă la căldura propriului eu. Firește că mi-am atribuit meritul de a o apropia pe Mara de teatru, de spectacole, de actori. Iubesc teatrul! Iubesc actorii! Iubesc dispozițiile declanșate de interpretări, replici, cuvinte.

Frecventăm teatrul împreună de vreo 10 ani, Mara și cu mine, dar acum s-a insinuat ceva în tonul ei când cere la spectacol. Cunoaște și pretinde. Cine joacă? Ce se joacă? O să ajungem și la regie, și scenografie curând. Cât ai zice pește sunt convinsă.

Nu mă las rugată. Joi mergem la Zorba grecul. Alina Ilea a rămas în conștiința ei tot Doamna Ceainic. E greu când am asistat de trei ori la spectacolul Frumoasa și bestia. O să corectăm reprezentarea, probabil, joi seara. Rolul făcut de Alina în Zorba se imprimă pe retină.

Până joi, ies astă seară la Arta comediei, spectacol care a avut premiera în 6 aprilie.

Ne vedem la teatru!

Foto: Adrian Piclisan

No Comments Yet.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Solve : *
22 − 6 =