Tudor. Personal Tailor, merge și așa

IMG_8547De mai bine de o oră stau în fața calculatorului. Aveam un subiect. Nu-l mai am. Sucind și mutând unghiul, am schimbat subiectul.
Intenționam să scriu despre un eveniment la care am participat săptămâna trecută.
Subiectul pe care-l aveam: prezentarea colecției primăvară-vară de la Tudor. Personal Tailor.
Subiectul pe care-l am: spațiul unde s-a desfășurat această prezentare, Bastionul Theresia.

În ultimul timp am pășit des în acest spațiu. În 10 martie am fost acolo pentru deschiderea expoziției Dincolo de liniște. În anii trecuți s-a ținut și Festivalul de literatură sub aceleași grinzi. Recapitulând prezența mea la Bastionul Theresia, am constatat cât de ofertant este spațiul.

Festival de literatură, expoziție, concert, prezentări de modă, un numitor comun: Bastionul Theresia. Mă bucur nespus de schimbarea de subiect, de la prezentare la spațiu. Eram și încă sunt derutată de poziția mea ca blogger participant la diferite evenimente. Chiar în timpul prezentării am auzit în urechea mea stângă: oare o fi vreo persoană în public care să scrie despre?

Am răspuns zâmbind: bloggerii, eu fiind unul dintre ei.

Prezentându-mă ca blogger, mi-am îndreptat spatele și am simțit trasformarea. Am privit în jur cu atenție, am observat detalii, iar mintea deja îmi povestea amănunțit despre viitorul, acum prezentul text.

Și aici deruta. Ce să fac? Cum să procedez? Nu mi-au plăcut unele aspecte ale prezentării. Să scriu un text critic? Să atac? Să mă mulțumesc cu a nota ceea ce mi-a plăcut?

Refuz să mă mulțumesc. Dacă Bastionul Theresia este ofertant, blogul meu descrie generozitatea părerii personale.

Am apreciat spațiul amenajat pentru prezentare, m-am bucurat de muzica celor de la Peregrinii, mi-a plăcut grija pentru cei care au asistat la eveniment pusă în pahare de șampanie, în apă, în diverse fructe sau delicatese.

Nu am apreciat acele cu gămălie de la pantalonii băieților care au defilat. Ce este aici made to measure, conceptul cu care Tudor vrea să pătrundă în conștiința societății românești masculine? Ce semnificație au acele ace de gămălie pentru Casa Tudor?

Pentru mine acele cu gămălie semnifică o dublă lipsă de respect, pentru Tudor și pentru publicul țintă al acestei Case, lipsă de profesionalism într-o muncă îndoită de profit contra calitate.

Nu am apreciat nici atitudinea băieților care au prezentat. Pe lângă emoțiile pe care le-au încercat, s-a observat slaba lor pregătire sau lipsa de pregătire pentru trecerea în pas prin fața privitorilor.

Încă o dată acest merge și așa românesc a făcut ravagii.

La final, în loc de punct, notez o apreciere. Cu admirație recunosc inițiativa organizatorilor de a strânge fonduri pentru copiii talentați. Am donat și eu, și susțin sufletește și pecuniar asemenea chemări la acțiune.

2 Comments
 • dam167
  aprilie 7, 2015

  O părere, de data asta, departe de blogosferă.

  Mi se pare că te ferești, încerci să te ascunzi pe alocuri. Fără să spui nimic despre bastionul ăsta Teresa (eu unul eram curios, ușor curios) o retezi cu ”Eram și încă sunt derutată de poziția mea ca blogger participant la diferite evenimente.”. Da, ar trebui să spui ce nu ți-a plăcut. Ce nu ți-a plăcut ție poate nu a mai deranjat pe nimeni, sau poate a deranjat pe toată lumea.
  Am intrat și pe pagina aia de facebook: the cool factor. Aerul cosmopolit, cadre care parcă te fac să intri în pielea ăluia care stă pe bancheta din spate a mașinii. Uite, Jaguar, Country Club – astea le poți prezenta într-o lumină comună, ieșită din filmele americane.

  Să știi că în acele costume, că tot ai pomenit de atitudine, nu intri când ai banii, ci când ai o anumită atitudine.

 • dunia
  aprilie 7, 2015

  Dam, de data asta sunt cu tine. De acord, am observat și eu că mă feresc. Nu mă dau în vânt după conflicte, dar m-am săturat și de lamentare fără nici o acțiune de a schimba ceva.

  Mi-ar plăcea să cred că după astfel de texte sau acțiuni care atrag atenția, să se corecteze ceva. M-aș bucura enorm.

  Și din nou ai dreptate, trebuie atitudine în costum.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.


Solve : *
26 + 16 =