5 Comments
 • Dan
  martie 27, 2009

  Gata, nu mai pot s-o amân! Scrii frumos, Dunia. Te iau pe departe. Hopul ai sa-l treci mai usor, sau nu va mai fi hop când ai sa ai tu vârsta lor de-atunci. La unele morminte nici mie nu-mi vine sa fiu trist, la altele nu (mai) pot fi altfel. Intr-o vreme la mormântul lui Mâneni fuman o tigara, în loc de tamâie, ca tare i-a mai placut! Acum câtiva ani mi-am vazut si eu fina. Avea cam cât ai tu acum. Dar eu nu o pot vedea decât în bratele mamei ei, sus, dupa baia la care asistasem si eu. Si deodata am vazut ca-i iesea ceva din fund. Am facut mâinile caus ca sa nu-mi cada-n cap sau pe jos. Orice s-ar întâmpla, o mângâi, o pup pe frunte, dar pentru mine ea asta va fi. Nu însa si prietenele ei sau ale Andreei de (alt) exemplu. Asta-i altceva, tine de “simtul estetic“ al fiecaruia. Nu prospetimea „voastra” îi sfredeleste, ci a congenerilor tai. Poate pe nasul tau congenerele, ca-i mai „temperamental” cum spui. Ca asta nu se uita, dar iar ajungem la Scrisori. Cu toate ca mi-ar fi mai simplu decât sa vorbesc despre întâietatea ta. Dunia, ca sa cuceresti copilul altei femei, trebuie întâi sa-i cuceresti barbatul. La asta sa te gândesti. Si exact iubirea mamei n-o respecti, iar copilul ala va creste fara mama lui. Vorbim, sa ne-ntelegem de cazuri “normale”, daca pot fi numite asa. Iar mergând mai departe, daca vrei sa-i “saruti mânuta“, tu crezi ca va fi mic, ori daca-i mic, el va fi dat, încredintat mamei. Sunt lucruri la care-mi vine greu sa ma si gândesc, cu-atât mai mult sa le scriu. Iar mama singura ? Sa-ti obligi copilul din start sa n-aiba tata ? Sa-ti faci din el o copie ? Nu ca n-ar fi buna matricea, dar de ce? Sa programezi un conflict cu personalitatea lui ? Uf, bine ca am ajuns la sfârsit si ca astea nu-s decât scenarii. Te-ai gândit si la posibilitatea (foarte rara e devarat) de a-ti gasi pe cineva de vârsta ta si ca tine care sa te merite si cu asta basta? Ca sa iei un barbat care sa aiba copilul la el, înseamna ca acest copil este destul de mare, si nu de alta, dar ce placere ai mai avea sa pupi ditamai mâna, iar daca-i si baiat, ce sa mai vorbim … Nu te supara, trebuie sa reintru-n elementul meu si sa beau ceva dupa atâta efort. Lasa “Despre ura“, gândeste-te si frumos la altii mai fata, uita-te în jur ca mai este si “Despre seductie“ si “Despre limita“ si “Declaratie de iubire“ ! Doamne Dunia, ti-a dat Dumnezeu de toate si-n cap ti-a bagat cu furca de doua ori mai mult ca la altii, dar tare mai sunteti copii ! Si nu-i întâmplator pluralul…

 • Dan
  martie 27, 2009

  Am facut o greseala, pardon. Corect se spune „foarte rara e Adevarat”, dar probabil eram emotionat de ineditul ideii care-mi venise. Stii cum e: „Râde hârb de oala sparta” sau „Cum e turcu-i si pistolul”.

 • ddunia
  martie 28, 2009

  @Dan
  Am incheiat textul spunand k am mazgalit doar scenarii, sunt cu cineva de varsta mea, si nu de ieri sau de o saptamana, ci de multa vreme. Mintea omului ma preocupa intens, incerc sa observ gesturi, reactii, transformari! Mi-e frica de alienare. De aceea incerc sa ma educ cat pot, sa-mi tin mintea in frau cat mai bine cu putinta.
  Si tocmai, pentru k mi-a bagat D-zeu cu furca in cap, trebuie sa-i fi scapat cate ceva, iar acel ceva as vrea sa-l recuperez 🙂
  Multumesc pentru primul rand cu care ai inceput, daca iti place cum scriu, ma simt intr-adevar magulita.
  Sa ai un sfarsit de saptamana frumos!!!

 • Dan
  martie 28, 2009

  Cu furca în sesul bun, adica mult, nu aiurea. Mintea e ca un copil: Dumnezeu l-a facut (vorba vine!), i-a dat tot ce-i trebuie si pe urma el creste cu parintii lui zburdând. Fii mama mintii tale, hraneste-o, tine-o curata, fa-o sa râda mult si las-o sa zburde daca ti-e frica de alienare, n-o tine în frâu. Au altii grija de asta!

 • Dan
  martie 28, 2009

  E clar, am o problema de tastatura. „In sensul” ar fi fost mai bine.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Solve : *
9 + 6 =