Vecina de vizavi nemulțumită de Iulius Mall Timișoara

Foarte rar mi-am folosit blogul pentru a arăta cu degetul pe cineva. Am învățat de mică să nu pârăsc. Nu o să încep acum să fac asta, dar simt că este nevoie să scriu despre ce s-a întâmplat.

Din 6 februarie până în 8 februarie am participat la Târgul de nuntă organizat de Iulius Mall Timișoara. La fiecare Târg se semnează un contract și fiecare, organizator și expozant, își ia niște angajamente.
Eu știu sigur că îmi iau niște angajamente când semnez un contract. În acest contract, să lucrăm direct pe subiect, printre termeni și condiții, scrie negru pe alb despre obligația fiecărui expozant de a nu bloca vizibilitatea expozantului de lângă.

În 6 februarie când am ajuns la Mall, la standul meu, standul de lângă, Ice Dyp Resort & Spa Timișoara, bloca prin roll up-uri vizibilitatea propriului stand. Când li s-a atras atenția, au refuzat să corecteze acest aspect ofensându-se și afișând un comportament de ciobani la oi. Îmi cer scuze de la ciobani pentru comparație.

De fapt textul nu o să fie despre comportamentul urât al celor de la Ice Dyp Resort & Spa, ci despre cum anume au rezolvat organizatorii acest conflict.

În primul rând, nu l-au rezolvat. S-a discutat puțin cu un ton ușor amuzat despre vizibilitatea vecinei. Cu siguranță nu vecina de vizavi a lui Moscopol. Nu a fost nimic muzical în toată întâmplarea, doar golăneală, aș putea chiar afirma că o golăneală pură.

La mine, ca exponzat care întâmpină o problemă, a doua zi de târg, în jur de amiază, a ajuns următoarea propunerea din partea organizatorilor. Să ne mutăm standul într-un alt spațiu. Cei de la Ice Dyp Resort nu sunt oameni cu care te poți înțelege.

Mărturisesc, am respirat lung. M-am împins tare în scaun, trupul împotrivindu-se în tandem cu mintea. Comanda a avut o execuție instantă a părților mele din trup.

Organizatorii au propus un compromis. Și de aici vreau să atrag atenția. Să privim din toate unghiurile această întâmplare.
Primul unghi, organizatorii nu și-au îndeplinit obligațiile. Contractul ce rol mai are atunci?

Prin contract, am plătit o anumită sumă, dar din 3 zile, doar o zi am avut standul vizibil.

De ce se semnează contracte? De ce nu ne achităm de sarcini și obligații?

Și mai ales, de ce ne văităm de alții că nu-și fac treaba când noi, atunci când e necesar, nu ne facem treaba?

Cei de la Iulius Mall nu și-au făcut treaba. Am statut de martor. Un martor care s-a ridicat în picioare, a mers la cei de la Dyp Resort întrebându-i de ce se poartă așa și s-a întors cu un diagnostic de la ei.

Sunt o frustrată.

Posibil să descriu frustrarea, dar dacă o descriu, dacă o cuprind, frustrarea e determinată de lipsa de deontologie, de incapacitatea și neseriozitatea profesională a celor de la Iulius Mall Timișoara.

Vecina de vizavi, ce e sigur, e foarte supărată din principiu, din lipsa de principii a unor organizatori incompetenți care își îndeplinesc parțial sarcinile cu o atitudine golănească.

Martor: vecina de vizavi, Cuvinte de vânzare.

6 Comments
  • Alex
    februarie 10, 2015

    Contractele au rolul de a proteja partile unele de altele. Daca partile intentioneaza sa colaboreze in pace, atunci contractul este doar o formalitate.

    Existenta unui contract nu garanteaza ca partile vor colabora. El doar prevede ce se intampla daca ceva merge prost.

    Pe scurt, faci un contract daca esti dispus sa mergi la judecatorie sa ceri daune pentru pierderile cauzate de purtarea celeilalte parti. Daca nu esti dispus(a), nu faci contract, ci doar te bazezi pe buna credinta a celorlalti. Cam astea-s optiunile.

    • dunia
      februarie 11, 2015

      Contractele au rolul de a proteja. Înțeleg. Și organizatorul ce rol are?

      • Alex
        februarie 12, 2015

        Discutam partea legala sau chestii gen „ar fi de bun simt sa..” ?

        Legal, organizatorul are rolul definit prin contract. Daca nu si-l indeplineste, se recurge la uneltele legale pentru a obtine despagubiri.

        De bun simt ar fi, bineinteles, organizatorul sa faca toate eforturile pentru ca expozantii sa isi poata desfasura activitatea. N-au facut-o, i-ai facut de rusine pe blog deja, nu mai am ce sa adaug.

  • Cristina
    februarie 10, 2015

    In orice problemele apar mereu din cauza organizatorilor, de la ei se tolereaza toate mojiciile, fac tot felul de compromisuri pentru a castiga mult mai mult fata de ce este stipulat in contract, este ceva acolo de forma,sa fie cica ceva legal…….insa grosul se ascunde sub alte forme. Trist este ca,expozantii oficiali sunt cei care au mereu de pierdut,ci nu acei presupusi expozanti care sunt sub acoperire si cei care de fapt ei castiga cel mai mult,motiv pentru care onoreaza ulterior organizatorul . Asta este Romania ! in tot si in toate…..

    • dunia
      februarie 11, 2015

      Cam astea sunt sentimentele, mai puțin ceea ce ai scris la final. Nu România, ci omul needucat este responsabil de golănie.

  • dam167
    februarie 11, 2015

    Eu am trecut pe la mall în weekend, dar nici nu mă gândeam că ești și tu acolo – acolo adică la nunți. Drept e că am ocolit cât se poate această acțiune kitschoasă numită târg de nunți, așa că n-am observat mare lucru. De remarcat totuși DJ-ii care aveau în comun muzica proastă și laptopurile de la Apple, fețele de masă grețoase, mesele aranjate ca în filmele proaste și fotografiile de toată jena pe care le propuneau unii. A, și postura dubioasă pe care o afișau unii, oarecum estompată de luciul extraterestru al pantofilor și al croiului de nici un fel al costumelor.

    De fapt stai, că ai zis-o tu mai bine: atitudine golănească. Asta era.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Solve : *
11 + 8 =