Vina este a mea

De 10 feb., 2011 2 No tags 0

Am ascultat zilele astea. Am luat si aminte. Scria Noica despre un moment, unul anume cand un om este pregatit sa primeasca si vrea sa primeasca, un sfat, o vorba, cunoastere.
Eu m-am pricopsit cu o propozitie, o s-o port acum in mine pana la ultima mea moarte, aceea datorata lui Dumnezeu sau reintegrarii in natura.
Vina este a mea.
In orice situatie sau relatie unde te confrunti cu neintelegerea, vina este a ta. Rationamentul fiind un drum al explicatiilor unor fapte sau trairi, ar trebui sa-ti aduca un deci concluzional similar cu al partenerului de dialog. Insa, spatiul alocat acestui deci abunda uneori de nonsens.
Constienta acum de vina, ferestrele creierului sunt din nou deschise, am aer curat in minte si-n suflet. Am crescut, stau acum pe umerii stramosilor, niste stramosi cu ochi calmi, detasati si toleranti.

2 Comments
 • luca
  februarie 14, 2011

  Intotdeauna am considerat ca „vina este a mea” sau si a mea. Pentru ca asta inseamna sa-ti asumi fiintarea si actiunile care te implica. Pentru mine asta inseamna asumare, responsabilitate, constiinta. Pentru mine asta nu inseamna masochism:) ci este uneori un motor declansator al cautarilor launtrice si transformarilor interioare. Este o usa care deschide orizontul unor noi intelesuri.

 • dunia
  februarie 15, 2011

  @luca

  Sper k am deschis macar o fereastra, dar mai ales sper sa fac fata noilor intelesuri.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Solve : *
21 + 29 =