POTRIVIȚI-VĂ NU ÎMPOTRIVIȚI-VĂ LA 40 DE ANI

De 4 iul., 2023 0 No tags 0

Mateiu doarme. Așa că m-am așezat la scris. Pe lângă iubire, afecțiune, oboseală și nervi, un copil scoate în evidență favorurile vieții de care nu ești conștient și aproape niciodată recunoscător. Despre ce anume vorbesc? Despre a lua masa în liniște, a citi o oră întreagă, a merge la baie de unul singur, a te destrăbăla fără să tragi cu urechea, a păstra o haină curată și lista poate continua.

Zilele acestea am o ciudă. Consider că mă risipesc în articole scurte pe blog și nu mai apuc să scriu nici o carte. Nu o să dezvolt frustrarea. Nu interesează pe majoritatea cititorilor, iar câștigurile mele sunt direct proporționale cu numărul de cititori. Așadar, răspund nevoii generale de a vorbi despre femeile ajunse și trecute de 40 de ani.

Sunt aici la 40. Am ajuns bine, ușor avariată la trup cu o hernie și un ligament parțial rupt. La minte strălucesc. Intelectual pășesc pe toate covoarele roșii ale lumii. Uneori mă mai împiedic, dar mă ridic ca și când nimic nu s-ar fi întâmplat.

Mi-am analizat posibilitățile de femeie de 40 de ani în România. O posibilitate, singura de altfel, ține de construirea unei bule din care rar ieși. Societatea cu pretențiile ei idioate te încadrează la tanti. Habar n-am cum mai poate o femeie să-și revină după tanti. Societatea românească insistă că ar fi o formulă care exprimă respectul. De fapt această formulă te curăță de tot misterul feminin. Rămâi o vacă bătrână care nu mai aduce nici măcar un câștig nutritiv prin tăiere și consumare.

Femeile de 40 de ani mai au multe de spus în continuare. Le-aș propune să înceapă printr-o curățenie prima dată. Să mănânce sănătos. Starea nutritivă modifică pragurile hormonale. Pragurile modifică excitabilitatea neuronilor. Nu înțelegeți exact ce spun? Rețineți doar că este deosebit de important să ne îngrijim de mesagerii chimici. Citiți Biologia ființelor umane de Sapolsky pentru informații exacte. Apoi simplificați-vă garderoba. Dacă nu vă caracterizează simțul estetic, atunci e timpul să renunțați la ornamente. Transformați haina în aliatul trupului. Îl cunoașteți bine. Ați luptat împreună în adolescență. Ați desfășurat campanii în prima tinerețe. Ați născut sau ați suportat intervenții. În prezent completați-vă ca o cheie cu o broască. Potriviți-vă nu împotriviți-vă. Rafinați mintea, învățați ceva nou.

La 40 de ani aveți ceva ce v-a lipsit la 20, aveți experiență. Turnați experiența asta în îndrăzneala de a fi sincere cu voi și cu ceilalți. Rupeți lanțul invizibil al sclaviei moderne și purtați-l conștiente. Putem fi sclave în propriii termeni. Timpul s-a scurtat. Nu mai suportați grosolănii.

O minte și un trup îngrijit aduc satisfacție. Satisfacția nu e importantă la 40. A fost și la 20, și la 30. Satisfacția e un dat la 40. Nu vă mulțumiți cu puțin. A fi propriul creator ține de curaj. Fiți curajoase, experiența vă sprijină și vă veghează. Mă înșel?!

Foto? Carmen Vulpea boemă

No Comments Yet.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Solve : *
16 − 14 =