Africa de sud

De 20 apr., 2011 0 No tags

Am plecat in Africa vaccinata si cu pastile in bagaj, mi-am facut curatenie in geanta si am pastrat doar strictul necesar, a disparut parfumul, pila de unghii si crema de maini.
Am plecat in Africa cu o inima micsorata de emotie si frica. Calcand pe continent, am ramas fara emotie si fara frica. De la aeroport la aeroport, sosire si plecare, serviciile ne-au revenit impecabil. Toate avertismentele legate de Africa s-au risipit intr-o mirare de constatare a unei normalitati evidente de la salut.
La hotel, personalul era alcatuit din negri care locuiau in triburile din imprejurimi. Se prezentau in prima secunda si intrebau politicosi daca dorim sa stim ceva despre tara lor. Bineinteles ca am acceptat de fiecare data povestile, oferindu-le ochii si zambetul in schimb.
Nota suplimentara: mi s-a intamplat sa ma rusinez de toata atentia lor, pacatul istoriei se isteriza in interior amintindu-mi de perioada sclaviei si roseam plecandu-mi privirile. M-am potolit dupa vreo doua zile.
Am vizitat Africa pentru un vis si umbrella thron. Africa se suprapune, in imagine, cu acest arbore. Si desi emotiile m-au parasit in timp ce calcam pamantul african si ii inspiram aerul, ma napadesc acum in timp ce scriu. Mi-am simtit sentimentele depasindu-mi conturul trupului. Ies din mine ca o indragostita, imi ard obrajii, devin blanda, privesc cu nostalgie peste umar harta din spatele biroului.
Fugitiv, numele lui Joseph Conrad cu a lui Inima a intunericului mi-a dezordonat seninatatea pe care o primeam in timpul orelor de safari sau a drumetiilor. Am pandit si am observat atatea animale salbatice si m-a uimit eleganta si supletea in salbaticie. Leopardul, ghepardul, girafele si antilopele atrag si prin armonia miscarilor. Genele unei girafe si miscarea unui ghepard amintesc de seductie. Ciudat ca evolutia femeii a risipit cu prisosinta avantajele si superioritatea feminitatii, iar animalele salbatice si-au pastrat-o ca un firesc al regnului.
Peisajele si zgomotele Africii mi-au alungat visele, caci ce mai puteam oare sa visez?

No Comments Yet.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.


Solve : *
10 − 4 =