AI NIMERIT BINE DE DATA ASTA? AI UN BĂRBAT BUN?

De 11 apr., 2023 0 No tags 0

În loc de. Ce faci? Cresc copii. Întrebați-mă. Ce ai vrea să faci? Să scriu și să citesc. Tricoul inteligent și proiectele #poartaocarte sau #poartariduri corectează handicapul de nu avea fler pentru îndeletniciri de afaceri.

În loc de. Scoți bani din blog? Așa și așa. Întrebați-mă. Ce frază te-a marcat? Ce cuvânt îți tulbură visele?

Zilele trecute, o doamnă din generația lui mamanu, mi-a sărutat cu afecțiune obrazul. Nu ne-am mai văzut din martie 2019 când lumea a luat o pauză. Nu-l aveam pe Mateiu în 2019. Zilele trecute, când am primit sărutul pe obraz, Mateiu mă ținea de picior. După o privire gingașă aruncată lui Mateiu, m-a privit și pe mine cu căldură și compasiune. Ai nimerit bine de data asta? Ai un bărbat bun?

Ce am făcut eu? Am râs prima dată, apoi i-am răspuns. Eu mereu am nimerit bine. Cu tatăl Marei am nimerit bine. Atunci de ce? Deduceți întrebarea. De ce ne-am despărțit? Pentru că nu ne-am înțeles. Buna înțelegere nu este un motiv. Pasiunea, comunicarea, dispoziția agreabilă în compania partenerului nu reprezintă motive. Și poate nici nu sunt. Infidelitatea și violența constituie motive. Peste infidelitate treci, iar violența o suporți dacă ai meritat-o și nu-ți pune viața în pericol. Gândirea aceasta s-a răspândit ca mucegaiul în casa de la Severin în memoria umanității. În toate timpurile și în toate vremurile, au trăit femei și bărbați care și-au construit viața în ciuda mentalității defectuoase cu potențial criminal asupra spiritului și trupului. Femeile au divorțat. Bărbații au divorțat.

Infidelitatea nu-mi este necunoscută. Nu o aprob. Nu pretind. Se întâmplă. Violența îmi este necunoscută. Nu o aprob, iar când se întâmplă se procedează ca în cazul descoperirii unei tumori maligne. Se îndepărtează. Nu trăiești cu.

Am înșelat. Am fost înșelată. Am mers mai departe. Poate un cuplu să rămână cuplu după o asemenea trădare? Poate. Depinde de trădare și de iubire. Trădările au nuanțe. Iubirea repară. Dacă infidelitatea a presupus viață dublă, atunci iubirea moare. Cel mai bine ar fi să organizați funeralii și să uitați. Dacă infidelitatea a presupus sex ocazional cu un coleg de la muncă, atunci schimbați locul de muncă, mergeți la terapie, plecați într-o excursie. Iubirea s-ar putea ridica din cenușă. Dacă infidelitatea a presupus sex plătit, prostituate, atunci chestionați-vă despre caracterul celuilalt. O fi iubire, dar e bolnavă.

Nimerim sau nu nimerim bine cu un bărbat?! E bine dacă nu ne bate, dacă nu ne jignește, o perspectivă a femeilor din generația lui mamanu. E bine dacă ne respectă ca persoană, bătaia și insultele nici nu se iau în calcul, din perspectiva femeilor educate din generația mea.

Compar vârsta de 40 de ani cu zona Goldilocks. Supraviețuim în cuplu dacă ne respectăm intelectual. Lipsa respectului trece dincolo de centura de asteroizi. Se produce explozia. Nici iubirea nu iartă umilințele și tona de rahat înghițit. Începi să te îndoiești de iubire. Această îndoială ne modifică trăsăturile. În fond, ce este viața fără iubire? Fără magia sărutului, fără priviri furișe, fără suspine, fără mângâieri, fără zăpăceală?

Casa, mașina, hainele luxoase, bijuteriile scumpe, lipsa lor, nenorocesc oamenii, dar lipsa iubirii nenorocește spiritul. Rămânem o formă de viață. Care e bucuria? Care o fi bucuria unei bacterii?

De aceea îngrijiți-vă comunicarea cu partenerii cu disciplină. Ajungeți la 40 de ani și doriți confort în casă și în partener. Acest confort devine posibil prin muncă. Munciți să iubiți. Îndrăgosteală se întâmplă, iubirea se construiește.

No Comments Yet.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Solve : *
22 × 22 =