Al cincilea anotimp, femeia

De 16 mart., 2011 4 No tags 0

Ieri seara, la Timisoara, in incita Filarmonicii, Tudor Gheorghe a adunat cei mai inteligenti si frumosi oameni ai orasului de pe Bega. Perfectul meu simplu l-ar contrazice, dar in ruptul capului nu as strica umorul fin si zeflemitor al maestrului.
Aprecieri despre spectacolele lui Tudor Gheorghe am enumerat in sirul anilor trecuti, entuziasmul capatat de vocea, interpretarea si mijlocirea poeziei l-am livrat prin simpla marturisire sau apeland la comparatii, deci ma gasesc oarecum sfarsita in formulari extatice despre calitatea si talentul cantaretului.
Hotarai, asadar, sa scriu acum despre gandurile mele din timpul spectacolului. Sunt extraordinar de frumoase, de blande, de luminoase.
Farmecul poeziei imi metamorfozeaza chipul. Toata viata mea luceste si zambeste, caci viata mea sunt ochii care sorb indicibilul muzicii, poeziei si graiului romanesc.
Mi-e drag tare graiul romanesc, iar fiecare spectacol al lui Tudor Gheorghe reprezinta un omagiu al limbii romane. Mi-as dori ca romanii sa redescopere farmecul propriei limbi, sa lase mai la o parte englezismele si sa devina sofisticati cu propriile cuvinte.
Al cincilea anotimp, femeia nu mi-a revenit doar in realitatea celor doua ore de spectacol, ci l-am consimtit ca o evanghelie, faptele si invataturile romanilor pana in prezentul bezmetic al rusinii de propria limba.

4 Comments
 • costel
  martie 16, 2011

  Deci e si un CD cu a cincea femeie, pardon anotimp?

 • Mihai
  martie 16, 2011

  aduna si el ce putu. nu chiar toti, unii au copii mici 🙂

 • dunia
  martie 16, 2011

  @Costel

  Este. Ma gandii, o sa-ti iau toate CD-urile de la ultimele spectacole, nu se gasesc toate melodiile pe net. Si cadou de ziua ta, cand o fi, o sa le primesti de la mine, numai sa ma ajuti cu o adresa pe mail. 🙂

  Ar fi o bucurie reciproca.

  @Mihai

  Tu ai lasat sa amorteasca de tot olteanul din tine, uite, perfectul simplu suna k o persiflare!
  Da, da, nu te scuza acum, Mara mea a participat deja la 2 spectacole de-ale lui Tudor Gheorghe, bine, intrauterin. 🙂

 • Mihai
  martie 16, 2011

  chiar era usor ironic, dar nu zeflemitor.
  iti pot spune ca TG nu ar fi apreciat concurenta din sala daca participa si Matei 🙂

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Solve : *
30 + 9 =