Amintirea unei persoane: Sorin Oncu

A trecut un an. În 2016, târziu în noapte, am primit un telefon cu un mesaj dezlânat, dar șocant. Sorin a murit.

Am pierdut enorm din noaptea aceea. Dispariția lui ca persoană semnifică pentru orice cunoscut un fel de pierzanie. Cei din jurul lui am fi crescut un sine diferit, superior cu el alături. Misterul vieții ne-a oprit.

După moartea lui, pe care o consider dezgustătoare, mizerabilă și de neiertat, am învățat puterea adevărată a cuvântului.

Plâng și azi când cineva își exprimă condoleanțele. Le simt. Am învățat să tac în fața durerii și să renunț la consolare. Întotdeauna a fost capabil să-mi dea lecții și să mă determine să ascult, dar m-aș fi lipsit cu bucurie de aceasta, de ultima. Nedorită și gratuită, mă înfurie peste măsură și un an mai târziu.

Timpul trece și mă străduiesc să nu-l uit. Asta ar însemna pentru mine o greșeală de neiertat. De acum încolo, în fiecare 19 iulie, va avea loc aici o comemorare. Voi evoca amintirea lui până când voi părăsi la rândul meu acest pământ.

Sorine, îmi lipsești atât de tare și o să te iubesc întreaga mea viață. Patetisme, știu! Nu-mi vine nici o remarcă cinică, poate la anul.

Sorin Oncu, artist vizual, 1980-2016.

3 Comments
 • Mihai
  ianuarie 3, 2018

  Iti multumesc frumos pentru cuvintele frumoase spuse despre Sorin.

  Sorin a fost primul meu iubit si m-a iubit din inima. La fel l-am iubit si eu desi pe atunci in 2005-2006 am fost tanar si prost. Ce am trait cu el si acum simt ca si cum ar fi fost ieri. A fost un om bun din cap si pana in picioare. Un om bun.

  Eu abia azi am aflat ca Sorin nu mai e. De la amiaz plang si plang si ma gandesc la el si ma uit la poze cu el. Ma gandeam ca as vrea sa il intreb ceva si l-am cautat pe Facebook ca sa gasesc acel mesaj pe care Facebook il da profilelor persoanelor decedate.

  Din pacate am rupt legatura cu el de mult timp si nu m-am mai incumetat sa il mai caut.

  Imi pare rau, Sorin. Imi e dor de tine, Sorin. Sper ca ne vom revedea candva.

  Sorin mi-a facut o bratara si lui una la fel ca si a mea si a zis ca atunci cand ne vom revedea le va modifica. Sper ca nu ti-ai uitat promisiunea Sorin!

  Abia astept sa ne revedem!

  Te iubesc!

 • Dunia
  ianuarie 3, 2018

  Condoleanțe, Mihai.

 • Mihai
  ianuarie 3, 2018

  Condoleante, Dunia!

  Ma bucur ca Sorin a avut oameni ca si tine in viata lui.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Solve : *
22 − 12 =