Când scade valoarea femeii?

De 2 aug., 2022 0 No tags 0

Ce credeți că înseamnă devalorizarea femeii?

Un spermatozoid și un ovul se întâlnesc. Timp de șase săptămâni conviețuiesc fără habar de gen. Nu există feminin și masculin. Cam ca la copii de la naștere până intră în școala primară. Nu-i interesează genul, ci joaca și jocul. Adulții îi îndrumă după roz și albastru. Asta fac fetițele. Asta nu fac fetițele. Asta fac băieții. Asta nu fac băieții. O porcărie pe care o tot aud și la mamele actuale în parc.

Cromozomii decid, feminin sau masculin. Fix în acel moment valoarea femeii scade. Două labii în loc de două testicule ne separa mintea și sufletul pentru totdeauna. Ce drăgălașe sunt fetițele! Ce viguroși sunt băieții! O să vezi, băieții sunt diferiți! M-au pus în gardă câteva mămici. O altă porcărie cu care nu sunt de acord.

În primul rând, firește că sunt diferiți, feminin/masculin, dar de ce anume îi creștem după gen? Părinții poartă responsabilitatea declanșării celui de-al doilea moment în care valoarea femeii începe să scadă. Prin îndrumările pe gen, prin tonul pe gen, prin culorile pe gen, părinții separă și încaieră.

Cu Mateiu lipit de mine, stă la sân noapte și zi, m-am întrebat pentru a nu știu câta oară. Cum ajung bărbații misogini? Un băiețel dependent de mama lui, un băiețel iubit, îngrijit și adorat de mama lui, să stea 30 de ani mai târziu la o masă cu o femeie și să-i arunce în față, disprețuitor și superior, că toate femeile sunt la fel. Ce s-a întâmplat pe parcursul acestor ani?

Primul răspuns: proasta educație. Lupta dintre cele două sexe mă plictisește și mă atrage în aceeași măsură. Când aud cum i se laudă femeii calitățile de gospodină, atunci zâmbesc. Când observ că femeia se emoționează, atunci mă înfurii. Acesta reprezintă cel de-al treilea moment când scade valoarea femeii. Femeia acceptă și se supune. Ea e suflet, el e minte, ea e gât, el e cap. Texte siropoase cu scopul de a aproba romantic locul doi. Aprobi și te convingi de rolul tău pe lume.

În lumea de azi, în societatea sucită și răsucită, decidem ce fel de mentalitate ni se potrivește. Mentalitatea de sclav e un construct, la fel ca statutul femeii de-a lungul istoriei. N-aș încuraja niciodată căsniciile fără un echilibru al puterii. Ea și el, el și ea, totuna, dar să fie cât își dorește fiecare.

Dacă femeia își dorește să-și dea importanță prin soț, copii, gospodărie, fie! Dacă bărbatul își dorește să-și dea importanță prin carieră, mașină, contul din bancă, fie! Atenție la dorințe deoarece nu sunt exclusive pe gen. Cromozomii nu decid și voința, și obiectivele vieții.

Pun punct. A revenit Mateiu din parc și dorește sân. Nimic nu-l distrage când vine vorba de sân.

Mai identificați un moment în care scade valoarea femeii? Numiți-l!

Foto: Bogdan Mosorescu

No Comments Yet.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Solve : *
16 + 24 =