Raven`s Nest. Scump este o invenție omenească, pur omenească

De 1 aug., 2022 0 No tags 0

Am lipsit pe weekend din oraș. ! Semnul exclamării exprimă entuziasmul și aprobarea mea de a părăsi orașul pentru munte la final de săptămână. Ne-am urcat în mașină și pe Waze am băgat Raven`s Nest. Acest loc, ca multe altele, le urmăresc pe Instagram.

Într-o seară am avut noroc și am descoperit pe pagina lor oferte last minute. Nu m-am gândit prea mult și am rezervat. Nu m-am gândit deoarece aș fi putut să mă răzgândesc. E un loc care face gaură în buget. În bugetul meu a făcut. Noțiunea de scump, la fel ca cea de bine, sunt pure invenții omenești, prea omenești cum ar zice Nietzsche.
Concluzie, a fost scump pentru mine, dar nu a fost scump pentru alții.

Am savurat experiența de la Raven`s Nest și aș repeta-o oricând. Afirm deoarece o să mă așez la povestit și or să fie plusuri și minusuri. Muntele e plus, cu panorama, cu ploile de vară. Casele restaurate sunt un plus, minus zgomotul dacă ai cameră la parter. Tavanul din lemn nu amortizează un pas zdravăn, mai ales dacă persoana cântărește peste 100 de kg. Restaurantul e un plus cu mâncare tradițională, șemineu și vin de poveste, minus porțiile oarecum mici. Acolo te saturi nu te ghiftuiești.
Despre mâncare și cantitate am surprins discuții și la munte, și pe pagina de Facebook la secțiunea comentarii. Contează și părerile acestea, la fel cum contează părerile celor entuziasmați. Eu mă număr printre entuziasmați.

În cele două zile mi-am luat din nou doza de Transilvania și mi-am compătimit regiunea de baștină, Oltenia. Le-am ascultat pe trei dudui tinere discutând jumătate în română, jumătate în engleză despre cât de greu este să le explici străinilor că Transilvania este diferită de restul României, despre Al Doilea Război Mondial și cum anume s-au împărțit granițele. Tot duduile au afirmat că a vorbi exclusiv maghiară pe teritoriul României nu ar trebui să ne deranjeze. Omul s-a născut în satul lui, a crescut, a mers la școală, s-a căsătorit, muncește acolo, vorbește maghiară.
Biata mea, Oltenia! Oare la ce excelează Oltenia și ce se poate face pentru a excela?

În fiecare dimineață am băut ceaiul și cafeaua la foișor. Curtea ne-a permis un răgaz. De exemplu nu porneam după Mateiu după o gură de ceai, ci după trei sau patru guri. Ce lux bine venit! Personalul i-a acordat atenție, duduile i-au acordat atenție, persoanele cazate i-au dat atenție. S-a bucurat de atenție și bunăvoință. Cât despre meniul lui la munte, vă recunosc că l-am hrănit din porțiile noastre.

Înainte să alegeți Raven`s Nest, întrebați-vă: De ce, ce anume satisface în mine? Mă încearcă nostalgia după vremurile bunicilor? I-am permis creierului să fie influențat și merg pentru că alții au postat poze de acolo? Sunt capabil să apreciez locul ca întreg, ca un moment plăcut al vieții într-o dimineață de vară răcoroasă? Carpații sunt doldora de cazări. Faceți diferența între o simplă cazare și un loc de aducere-aminte.

Scrieți-mi răspunsurile. Sunt curioasă. Nu cunosc pe nimeni care a fost acolo ca să schimb păreri despre ce anume plătim la Raven`s Nest. Este vorba despre plată sau despre plăceri satisfăcute? ! Cât costă o plăcere personală?

No Comments Yet.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Solve : *
27 − 25 =